2011. aug 25.

Kiss Pál Tamás a hétvégén Belgiumban versenyez

írta: FormaNet
Kiss Pál Tamás a hétvégén Belgiumban versenyez

Hosszú szünet után, augusztus 26-28. között a belgiumi Spa ringen folytatódik a GP3 versenysorozat. A Right Guard Racing motorsport program versenyzője már a helyszínen várja a holnapi szabadedzéseket.
 

A GP3 sorozat következő versenyhétvégéjét az Ardennek két kisvárosa, Spa és Francorchamps közelében fekvő versenypályán rendezik, Brüsszeltől mintegy 130 kilométerre.
 
Tomi számára nem ismeretlen a pálya, hiszen 2008-ban, a Formula Renault 2.0 svájci bajnokság keretein belül versenyzett már itt. Csütörtök délelőtt megvolt a pályabejárás, és egy megbeszélés a mérnökével. Délután sor kerül még egy versenyzői megbeszélésre és egy újabb pályabejárásra is. A hétvége érdekessége, hogy pénteken a szokásos két szabadedzés helyett csupán egyetlen edzés lesz, reggel 8:30-kor. Ez megnehezíti a pilóták dolgát, hiszen az itt begyűjtött adatokkal kell nekivágniuk a szombat reggeli időmérő edzésnek.
 
Kiss Pál Tamás: "Hosszú volt ez a szünet a Magyar Nagydíj után. Az utóbbi hetekben a gokartozásra készültem, hiszen augusztus 19-21. között az győri Extrém Motorsport Fesztiválon indultam Rotax Max kategóriában. 
Ismerem ugyan a pályát, 3 éve jártam itt legutóbb, de az még nagyon más volt, mert Formula Renault 2.0-val mentem. Ez most egy nagyobb autó, nagyobb tempóval. Ráadásul azóta újra aszfaltoztak néhány részt, és a bukótereket is leaszfaltozták néhány helyen. A legnagyobb meglepetés mégis az volt, hogy pont ezen a mindenki által nehéznek tartott pályán csupán egy szabadedzés lesz. Ugyanúgy két szett gumit használhatunk el, de ennyi idő alatt sem beállítani sem megszokni nem lehet igazán az autót. Nem lesz könnyű, de mint mindig, megpróbálom most is a lehető legjobbat kihozni magamból." 
 
Faster Management

 

Csatlakozz hozzánk a Facebookon

 

 

 

Szólj hozzá

belgium gp3 kiss pál tamás