2011. aug 25.

Sutil az ötödik helyre várja a Force Indiát a szezon végére

írta: FormaNet
Sutil az ötödik helyre várja a Force Indiát a szezon végére

A Force India német pilótája Adrian Sutil úgy véli, nem kizárt, hogy csapata az év végére megelőzi a Saubert valamint a Renault-t, és az ötödik helyen végez a konstruktőrök pontversenyében. Sutil ezt a kijelentést arra alapozza, hogy az utóbbi két versenyen, a Nürburgringen és a Hungaroringen is a topcsapatok mögött, a Mercedes előtt végeztek. A Német Nagydíjon Sutil szerezte meg a hatodik helyet a Mercedes GP pilótái előtt, míg Magyarországon Paul di Resta lett hetedik, megelőzve Rosberget és Schumachert is.

 
Amennyiben sikerülne, ez a helyezés lenne a csapat egész történelmében a második legjobb helyezés, 1999-ben még a jogelőd Jordan harmadik lett a Ferrari és a McLaren mögött. Jelenleg az indiai alakulat a hetedik helyen áll, negyven pontos hátrányban a Renault, de csak kilenc ponttal lemaradva a Sauber mögött.
 
Az utolsó két-, vagy talán az utolsó három versenyen jó teljesítményt nyújtottunk. Azt hiszem, a szezon második felében is igen jól fogunk menni. Ez a tervünk. Úgy gondolom, következetesen erősek vagyunk mindenhol. Láthattuk, hogy a különböző pályákon, mint a Nürburgring, és a Hungaroring képesek voltunk jó pozíciót szerezni, pedig teljesen más tulajdonságú aszfaltcsíkok. Ez a pálya elég jól fekszik nekem, és az autó is egyre jobb. Holnap majd meglátjuk, de azt azért nem hiszem, hogy megtörténhet az, ami két éve történt. Úgy gondolom, a Renault-t képesek vagyunk megverni. Nincsenek túl messze tőlünk, és mostanában elég sokat szenvedtek, majd meglátjuk, hogy alakulnak a fejlesztéseik. A szezon elején az ötödik hely volt a cél, ami néhány futam után úgy tűnt, hogy elég nehéz lesz, de most azt látom, elég gyorsan tudunk ezen változtatni” - mondta Sutil Belgiumban.
 
Adrian Sutil úgy gondolja, hogy Belgiumban a Mercedesekkel is harcban lesznek, hiszen ez a pálya hagyományosan kedvez a Force India autói számára. Annak ellenére is így gondolja, hogy komoly frissítések egészen Szingapúrig nem lesznek az autókon.
 
Azt hiszem, a versenyeken már most is a Mercedes előtt vagyunk, bár az időmérőkön még kissé mögöttük. Majd meglátjuk, mit tudunk kihozni most magunkból, de az utolsó két versenyen egyikünk mindig a Mercedesek előtt végzett, és ez igen jó jel. Lesz még fejlesztés, ami Szingapúrra készül el, az lesz az igazi. Most semmi különleges nem lesz az autón, nincsenek új alkatrészek, így hasonló lesz az utolsó versenyekhez, és most sem azt várják el tőlünk, hogy a Ferrarival vagy a McLarennel versenyezzünk, az hozzánk kissé még messze van, de esélyesek vagyunk a hatodik, hetedik, nyolcadik helyekre, és ezért mindent megteszünk, ami csak lehetséges. Néha akár egy kicsit jobb is lehet, ez a versenytől függ, az esély az mindig ott van.”
 
Sutil optimizmusának komoly realitása lehet, hiszen az elkövetkező versenyek nem a nagy leszorító erőről szólnak, és a Force India köztudottan az egyik legnagyobb végsebességű autó, így számukra most két olyan verseny következik, ahol akár meglepetést is okozhatnak. 
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória  
 
Csatlakozz hozzánk a Facebookon
 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

f1 forma1 force india belga nagydíj adrian sutil