2011. aug 25.

Vettel: Nincs abban semmi drámai, ha 2-3 versenyen nem az enyém a győzelem.

írta: FormaNet
Vettel: Nincs abban semmi drámai, ha 2-3 versenyen nem az enyém a győzelem.

A világbajnoki pontversenyt toronymagasan vezető Sebastian Vettel nem aggódik ha nem sikerül egy-egy versenyt megnyernie, és úgy gondolja, a folyamatos pontszerzés is legalább ennyire fontos.

Vettel jelenleg magabiztos fölénnyel, összesen 234 ponttal vezeti a bajnokságot, a második helyen álló csapattárs, Mark Webber már 85, az őt követő Lewis Hamilton pedig 88 ponttal van lemaradva a német mögött. 

Vettel a szezon elején rendkívül domináns versenyzéssel, az első hét futamból hatot megnyert, így a szezon második felét komoly előnnyel kezdheti. A nyári szünet előtt a riválisoknak sikerült ugyan felzárkózniuk, sőt, Vettel az utolsó három versenyen nem tudott győzni, de ez a tény ilyen előny mellett még nem ad számára okot az aggodalomra.
 
A német pilóta természetesnek veszi a McLaren és a Ferrari felzárkózását, és bár harcos második félidőt ígér, ám ennél is fontosabbnak tartja, hogy folyamatos pontszerzésekkel őrizze meg jelenlegi pozícióját.
 
"Azt senki sem feltételezheti, hogy úgy megyek az autómmal az egész szezonban, hogy rajtam kívül más nem is nyer. Nem sikerült nyernem az elmúlt néhány versenyen, de mindig ott voltam a legjobbak között, és ennek megfelelően pontokat szereztem. Hosszútávon is jó, ha így folytatom. Még hátra van nyolc verseny, és meg vagyok győződve arról, hogy minden alkalommal nagyokat csatázok majd. Nem lehet mindig nyerni, és nincs abban semmi drámai, ha 2-3 versenyen nem az enyém a győzelem."

 

Szöveg:FormaNet, Varga Viktória

Csatlakozz hozzánk a Facebookon

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

f1 forma1 sebastian vettel