2011. aug 26.

Alonso nem osztja Hamilton azon véleményét, hogy jövőre is a Red Bullt kell üldözniük

írta: FormaNet
Alonso nem osztja Hamilton azon véleményét, hogy  jövőre is a Red Bullt kell üldözniük

Fernando Alonso nem ért egyet Lewis Hamilton azon véleményével, hogy a 2012-es szezon elején is a Red Bull lesz a legdominánsabb alakulat. A spanyol szerint ugyanis jövőre a Ferrari is legalább annyira ütőképes lesz már az idény elejétől kezdve.
 
A csütörtöki sajtótájékoztatón Lewis Hamilton arról beszélt, hogy amíg a szabályok viszonylag változatlanok maradnak, addig a Red Bull mindig nagyon erősen kezd majd, hiszen nyerő konstrukciójukat tulajdonképpen már 2009-ben megépítették, és azóta "csak" továbbfejlesztették.
 
"Azt hiszem ugyanaz lehet a következő néhány évben mint most, Ők dominálnak majd az év elején, mi meg megpróbáljuk utolérni őket. Mostanra már mindenki felzárkózott valamennyire, és már Valencia óta nem nyertek, vagyis ők sem megállíthatatlanok"- vélekedett Hamilton, aki ezután meg is indokolta jövő évi jóslatát.
 
"2009 óta szinte ugyanaz az autójuk, csak folyamatosan továbbfejlesztik. Ugyanaz a dizájn, ami egyre jobb és jobb lesz. Nekünk 2009-ben egy tragikus autónk volt, amit kidobtuk, és a következő évre egy újat építettünk, majd 2011-re azt is kidobtuk, és ismét egy új konstrukciót készítettünk. A 2012-es autó már hasonlítani fog a mostanira, így remélem már közelebb leszünk."
 
 
Fernando Alonso ugyanakkor nem látja ilyen borúsan a helyzetet, legalábbis ami saját csapatát illeti. A spanyol pilóta nagyon optimista a következő szezonnal kapcsolatban, és meggyőződése, hogy már az első versenyeken kemény ellenfele lesz Sebastian Vettelnek.
 
"Azt hiszem a Red Bull nagyon domináns volt a 2009-es szezon közepétől egészen mostanáig. Azt sem vonhatja senki kétségbe, hogy jövőre ismét a legerősebb csapatok egyike lesz. De a stabil szabályok miatt a Ferrari és a McLaren sem lesz messze tőlük, illetve remélhetőleg inkább előttük. Tehát azt gondolom, hogy elég közel leszünk egymáshoz már a jövő év elején is."
 
A pénteki edzésen Mark Webber mögött Fernando Alonso futotta meg a legjobb köridőt, és bár a Red Bullhoz hasonlóan nem sok időt töltöttek a pályán a Ferrarik sem, ugyanakkor Alonso szerint ha a gumikról nem is, de néhány új alkatrészről sikerült megfelelő mennyiségű adatot gyűjteni.
 
"Ha jól számolom, ez az ötödik egymást követő péntekünk, amikor változékony időjárási viszonyok között tesztelünk, és most az első edzésen nem sok érdemi adatot tudtunk gyűjteni az abroncsokról. De a csapatnak az is fontos, hogy az új alkatrészeket teszteljük, így igyekeztünk néhány kört ezekkel is teljesíteni. A mérnökök most délután és este kielemzik az adatokat, és holnap kiderül, melyek azok a fejlesztések amik már maradnak, és melyek azok, amik még várnak pár versenyt" – beszélt Alonso a pénteki munkáról, az időjárással kapcsolatban pedig hozzátette, hogy valószínűleg vasárnap száraz körülmények lesznek, de egyáltalán nem bánná, ha az eső közbeszólna.
 
"Jelenleg úgy tűnik, hogy száraz futamunk lesz, de az időmérőn ötven százalék esély van a csapadékra. Az biztos, hogy a változó feltételek mellett hazárdjáték a versenyzés, és aki nem vezeti a bajnokságot, az több kockázatot vállalhat, hiszen ha minden balul sül el akkor sem veszít annyit, hiszen már eleve hátrányban van. Ha ilyen körülmények között a Red Bull hoz egy rossz döntést, annak már nyilván sokkal nagyobb ára van. Mi pedig talán ki tudjuk aknázni a lehetőségeket azáltal, hogy többet kockáztatunk."
 
 
FormaNet, Varga Viktória

  Csatlakozz hozzánk a Facebookon

 

 

Szólj hozzá

f1 formula 1 fernando alonso belga nagydíj