2011. aug 26.

Bruno Senna: Spában versenyezni egy fekete arany autóban, sárga, zöld kék sisakban...

írta: FormaNet
Bruno Senna: Spában versenyezni egy fekete arany autóban, sárga, zöld kék sisakban...

Az elmúlt napok legfőbb témája a Formula-1 környékén vitathatatlanul a Renault pilótacseréje. Nick Heidfeld jogi lépéseket fontolgat, és menedzsmentjével együtt bízik abban, hogy Szingapúrban visszaülhet kocsijába, eközben az FIA kiadta Bruno Senna részére az ideiglenes versenyengedélyt a Belga Nagydíjra, és a monzai versenyre. A csütörtöki sajtótájékoztatón Sennát a visszatérésről, nosztalgiát ébresztő, talán kissé hatásvadász sisakjáról, és esélyeiről faggatta a média.

 
Mi volt a reakciód, amikor meghallottad a hírt?
 
Bruno Senna:
Nem kétséges, nagyon boldog voltam. Egyben nagyon ideges is lettem, hogy visszatérhetek, bekerülhetek egy autóba és ismét versenyző lehetek, ez a lehetőség elég ritkán adatik meg egy csapatnál. Ebben a szezonban kaptam néhány jó lehetőséget az istállótól, vezethettem februárban Jerezben, részt vehettem néhány aerodinamikai teszten, és a pénteki szabadedzésen vezethettem az autót Budapesten. Teljes szívemmel örülök az új lehetőségnek, és nagyon várom, hogy egy jó autóval versenyezhessek. Biztos vagyok abban, hogy jó eredményre leszek képes a csapattal a Belga Nagydíjon.
 
A sisakod sárga, fekete arany színösszeállítása sok emberben ébreszt emlékeket…
 
BS: Igen, természetesen az emberek emlékeznek még Ayrtonra és arra a napra. Ezért valóban nagyon külónleges lesz a számomra. Spában versenyezni egy fekete arany autóban, egy sárga, zöld, kék sisakban…wow…érdekes kombináció. Ha felidézzük ezeket a részleteket, valóban egészen elképesztő így együtt.
 
Saját bevallásod szerint szereted Spa Francorchampst. Ezért fontos lenne egy jó helyezéssel kezdened.
 
BS: Valóban, Spa a listám a legelején van, ez a kedvenc pályám, és egy jó lehetőség arra, hogy elkezdjem a versenyzést az R31 volánja mögött. Ez egy hosszú pálya, különféle kihívásokkal, a legjobbat hozza ki a pilótákból, és valóban a vezetői képességek határait vizsgáztatja, ezért remélem komoly teljesítményre leszek képes.
 
Milyen a kapcsolatod a történelmi Senna névvel?
 
BS: Még nagyon az elején foglalkoztam ezzel. A Senna név egy ok, hogy büszke lehessek, és igazán nagyon büszke vagyok arra, hogy van kapcsolatom Ayrtonnal. Ez nagy inspiráció a számomra, már mint a vezetéknév. Sokszor gondolok erre, és a pályafutásom során sok kellemes emléket idéz fel bennem. A nyomás és az elvárás meg van, és az összehasonlítgatás sem marad el. Ez mindig is így volt, ezért már megtanultam, hogyan kell ezzel megbirkóznom, és ez teljes pilótává tett engem. Ez a név egyszerre jelent lehetőséget, és kemény tanulást is, ezért nagyon fontos és komoly inspiráció a számomra. Mindig fontosnak tartottam, hogy kijelentsem, én egy önálló ember vagyok, és erről igyekszem mindenkit meggyőzni, aki Ayrtonnal összehasonlít. Ha magamtól elég jó tudok lenni csak akkor lehetek sikeres pilóta.
 
Harmadik számú pilótaként is komoly rajongói támogatást élveztél. Hogy látod most, hogy egy magasabb szintre léptél, és a kormány mögött ülsz?
 
BS: Köszönöm a rajongóknak a hatalmas támogatást, és azt, hogy hittek bennem. Fantasztikus szurkolóim vannak, és kérem őket, hogy továbbra is támogassanak úgy, mint akkor amikor nem versenyeztem, és meghálálom a bizalmukat. Most lehetőséget kaptam a bizonyításra, és remélem Spa hozzásegít egy hosszú és sikeres karrierhez a Lotus Renault GP-nél.
 
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
 
Csatlakozz hozzánk a Facebookon

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

f1 renault forma1 spa belga nagydíj bruno senna