2011. aug 26.

Schumacher még eső előtt kibérelte az első helyet a délelőtti edzésen

írta: FormaNet
Schumacher még eső előtt kibérelte az első helyet a délelőtti edzésen

Michael Schumacher és Nico Rosberg szorgalmának köszönheti az első két helyet, hiszen még az edzés elején, a száraz pályán megfutott leggyorsabb körüket az időjárás miatt később már lehetetlen volt felülmúlni. A Mercedesek idejéhez legközelebb Jenson Button került, míg  az első renault-s versenyére készülő Bruno Senna néhány kör után máris összetörte kocsiját.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Száraz, borongós időben kezdődött a belgiumi első másfél órás szabadedzés, ám Spában ezúttal sem hazudtolta meg magát a híresen változékony időjárás, és alig telt el negyed óra, máris leszakadt az ég.
A két Mercedes még az eső előtt megtett 2-2 mért kört, és 1:54-es idővel egyedüliként árválkodtak a tabellán, és ez jó ideig így is maradt, mert mindenki behúzódott a garázsokba.
Bő húsz perc elteltével Sebastian Vettel és Lewis Hamilton merészkedett ki elsőként egy-egy próbakörre a köztes gumikkal, majd Adrian Sutil már mért kört is futott, ami persze még nagyon messze volt a Mercedesek - még slickeken megfutott - idejétől.
 
A Force India német versenyzője után, a Nick Heidfeldet váltó Bruno Senna is megkezdte a munkát, de nem sokáig körözhetett, ugyanis a 8-as kanyarnál megcsúszott és a palánknak csapódott. A Renault hátulja alaposan összetört, a brazil pedig hét körrel a háta mögött be is fejezte a délelőtti szereplést, ami végül egy utolsó előtti helyet jelentett számára.
 
 

 
Fél órával a leintés előtt már 14 versenyző sorakozott a táblán, de a legjobb idő is jócskán elmaradt Michael Schumacher valamint Nico Rosberg körétől. Az élmenők az utolsó 20 percben tűntek fel, közülük Felipe Massának és Lewis Hamiltonnak még ennél is kevesebb ideje maradt, mert Paul di Resta a 9-es kanyarban hibázott, és törte meg kissé a kocsiját, így néhány percre a piros zászló megszakított az edzés utolsó harmadát.
 
Ekkor Jenson Button volt az, aki leginkább megközelítette a két Mercedes idejét, mögötte pedig a két Red Bull sorakozott fel Mark Webber és Sebastian Vettel sorrendben. A rövid szünet után ez a sorrend kissé felborult, ugyanis egyre több száraz ív volt a már a pályán, így a köridők villámgyorsan javultak. Előbb Massa, majd Hamilton bérelte ki a harmadik helyet, de az utolsó percben még Button és Vettel is javított, így végül a 2009-es világbajnok lett a vizes pálya legjobbja a két Mercedes mögött.
 
Első szabadedzés eredménye:
 
FormaNet, Varga Viktória
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

  

Szólj hozzá

mercedes f1 schumacher formula 1 spa belga nagydíj első szabadedzés