2011. aug 27.

A születésnapos Webber volt a leggyorsabb az esős szabadedzésen

írta: FormaNet
A születésnapos Webber volt a leggyorsabb az esős szabadedzésen

A 35. születésnapját ünneplő Mark Webber a péntek délutáni szabadedzés után, ismét a legjobb időt jegyezte az időmérő előtti esős gyakorláson. Az ausztrál mögött Lewis Hamilton volt a leggyorsabb, az ötödik helyen záró Sebastian Vettel elé pedig Jaime Alguersuari és Jenson Button férkőzött be.
 
 
Az időjárás a belgiumi versenyhétvége utolsó szabadedzésén sem kényeztette el a csapatokat, és versenyzőiket. A slick gumik viselkedésével pénteken mindössze néhány percig sikerült ismerkedniük a pilótáknak, és erre most sem volt lehetőségük, ugyanis szakadó esőben kezdték meg az egy órás edzést.
 
Tegnap több pilóta is megjegyezte, hogy ilyen változékony feltételek mellett nem árt spórolni az esőgumikkal, így nem csoda, hogy az installációs körök után hosszú percekre kiürült a pálya.
Először a hispaniás Daniel Ricciardo törte meg a csendet egy bemelegítő kör erejéig, majd a két Toro Rosso, valamint Sebastian Vettel is pályára hajtott, és az félidőben még csak hármójuk ideje sorakozott a köridőket jelző táblán.
 
A tréning második fele már eseménydúsabb volt, és zord körülmények ellenére mindössze két kisebb hiba történt az edzésen, először Bruno Senna csúszott meg Les Combes-ban, majd Paul di Resta pörgött meg a  Pouhonnál, de egyik versenyző sem tett kárt kocsijában.
 
Az utolsó 15 percre már csak a két McLaren valamint a két Ferrari hiányzott a listáról. Jenson Button és Lewis Hamilton csak az edzés vége előtt 10 perccel hagyta el a garázst, a Ferrarinál pedig Felipe Massának még jutott ideje egy mért körre, míg Fernando Alonso szintén kilátogatott a pályára, de végül idő nélkül tért vissza a bokszba, így nem meglepő, hogy a maranellóiak pilótái az utolsó két helyen zártak.
 
 
 
 
 
 
Közben az élen a születésnapos Mark Webber állt 2:08.988-as gyorskörével, őt követte Lewis Hamilton, Jaime Alguersuari és Jenson Button. Sebastian Vettel másfél másodperccel lemaradva az ötödik helyen végzett, míg a két Mercedesnek egy hetedik (Rosberg) és egy tizedik (Schumacher) hely jutott.
A jubiláló németnél egy hajszállal jobb időt futott az első renault-s versenyére készülő Bruno Senna, aki így a kilencedik legjobb időt jegyezte, míg kollégája Vitalij Petrov csak a 15. lett.

 

Harmadik szabadedzés eredménye:

 

FormaNet, Varga Viktória

 

 

Szólj hozzá

f1 formula 1 red bull szabadedzés spa belga nagydíj mark webber