2011. aug 27.

Boullier cáfolta, hogy Senna a tízmilliárdos brazil üzlet miatt kapott lehetőséget

írta: FormaNet
Boullier cáfolta, hogy Senna a tízmilliárdos brazil üzlet miatt kapott lehetőséget

A Renault pilótaváltása szerda este óta foglalkoztatja a szurkolókat, az újságírókat és a szakmát egyaránt, és a leglogikusabb indoknak az látszik, hogy a döntés hátterében komoly pénzügyi vonatkozás állhat. A Belga Nagydíj sajtótájékoztatóján a csapatfőnök, Eric Boullier megpróbált tisztavizet önteni a pohárba.
 
Boullier tagadta, hogy bármiféle szponzori, vagy egyéb pénzek lennének Heidfeld menesztése, és Bruno Senna versenyeztetésének a hátteréről leegyszerűsítve annyit mondott, a német pilóta nem méltó a „Quick Nick” (gyors Nick) becenévre, magyarán nem volt elég gyors.
 
"A nyár folyamán áttekintettük eddigi teljesítményét, a motivációját, és még egy csomó egyéb dolgot, és úgy kellett határoznunk, hogy irányt váltunk."
 
A menesztett versenyző tegnap a csapat ruházatában megjelent a paddockban, Ez azonban a csapatfőnököt nem hozta zavarba, és így folytatta:
 
"A média minden hétvégén, minden sajtótájékoztatón nekem ugrott, hogy Vitalij miért gyorsabb, mint Nick? Ez nem tett boldoggá, ha globálisan vizsgáljuk a teljesítményét, egy tapasztalt pilótától nem ez várható. Nick egy kedves srác, de azt hiszem valami nem működött. Az ő vezetésével nem mentek jól a dolgok. És természetesen, ha néha lassabb volt Vitalijnál, sőt elég gyakran volt lassabb, akkor nehéz előre vinni az istállót, mint vezető pilóta. Mikor bele kerül egy negatív spirálba, onnan nehéz kiszállni. Szóval változtatni kellett, hogy mindenki felébredjen."
 
Arra a kérdésre, hogy Bruno Senna szerződéséhez van-e köze annak a hatalmas üzletnek, amit a Renault tulajdonosa, a Genii Capital kötött a közelmúltban a brazil székhelyű WWI Grouppal, egy brazil vegyesvállalat létrehozásáról (mely üzlet tízmilliárd dollár nagyságrendű), Boullier kissé ingerülten reagált.
 
"Mindig ugyan az a történet. Ez hihetetlen. Igaz, van némi kapcsolat Brazíliával, a Genii valóban aláírt egy tízmilliárd dolláros szerződést, de ennek semmi köze sincs Brunóhoz. Bruno harmadik számú pilótánk, és így azt hiszem logikus, hogy ha változást akartuk, akkor őt támogatjuk a versenyzésben. Erről ennyit" - háborgott Boullier.

 
 
 
 
A Heidfeld által kilátásba helyezett jogi eljárásról a csapatfőnök elmondta, a németnek nincs esélye nyerni, hiszen a szerződése egyértelműen úgy szól, hogy a csapatnak lehetőség van bármikor lecserélni. Romain Grosjean érkezéséről szóló találgatásokat a pedig egyszerű spekulációnak nevezte.
 
"Ez mindössze csak spekuláció. A döntés az volt, hogy Bruno a szezon végéig versenyzik, de mivel lesz még egy meghallgatást, ezért egyelőre csak azt mondjuk, hogy Belgiumban és Monzában, mert a Legfelsőbb Bíróság ezt engedélyezte. Ezt követően még bármi megtörténhet, hiszen szeptember 19-én bíróságra megyünk" – magyarázta Boullier, majd a brazil pilótával szembeni elvárásokról elmondta, hogy azt szeretné, ha Senna Szingapúrra már felvenné Petrov tempóját.
 
Eric Boullier nyilatkozatából sok minden kiderült, a végkövetkeztetés tekintetében azonban hangulatkeltés lenne bármit is megállapítani, így ezt most nem tesszük. Hogy a döntés a Renault szempontjából mennyire volt helyes, rövidesen kiderül.
 

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória    

 

 

Szólj hozzá

f1 heidfeld renault formula 1 bruno senna eric boullier