2011. aug 27.

Maldonado öt rajthelyes büntetést kapott, mindenki rajthoz állhat a belga versenyen

írta: FormaNet
Maldonado öt rajthelyes büntetést kapott, mindenki rajthoz állhat a belga versenyen

Ahogy arra számítani lehetett, az FIA kivizsgálta Pastor Maldonado és Lewis Hamilton szombat délutáni incidensét, és mindkét versenyzőt hibásnak találta, ám az ütközésért Pastor Maldonadót tette felelőssé.
 
Pastor Maldonado öt rajthelyes büntetést kapott a kvalifikáció középső szakaszában történt incidens miatt, amikor a levezető körben összeütközött Lewis Hamiltonnal.
 
Mint ismert, az időmérő második etapjában Hamilton utolsó mért körén utolérte a szintén gyors körön lévő Maldonadót az utolsó kanyarnál, és agresszívan, ám szabályosan megelőzte. Ezután a levezető újra találkozott a két pilóta, és megtörtént a kisebb "csetepaté", aminek következtében a két kocsi összeért, és a McLaren jobb oldala meg is sérült.
 
Szombat délután a versenybíróság mindkét pilótát meghallgatta, majd a felvételek elemzése után úgy találta, hogy a Williams versenyzője inkább hibás volt az ütközésnél, mint a McLarenes brit pilóta, de mindemellett Hamiltont is megrovásban részesítették.
 
Maldonado a 16. helyre kvalifikálta magát, de büntetése miatt a 21. rajtkockából várhatja a vasárnapi futamot. A venezuelai pilóta tagadta, hogy szándékosan kényszerítőzött volna Hamiltonnal.
"Ez egy nagyon nehéz pillanat volt, és semmi okom nem volt arra, hogy oldalról szándékosan nekimenjek Lewisnak"-jelentette ki a williamses versenyző.  


 

 

Mindemellett, az FIA úgy határozott, hogy holnap azok a pilóták is felsorakozhatnak a rajtrácsra (Jerome d' Ambrosio, Vitantonio Liuzzi, Daniel Ricciardo), akik nem teljesítették a 107 szazálékos szabálynak megfelelő minimum időt, mivel a három szabadedzésen bizonyították, hogy képesek ennél jobb köridőkre is. Michael Schumacher természetesen szintén rajthoz állhat.

Maldonado - Hamilton incidens

 

FormaNet, Varga Viktória

 

 

Szólj hozzá

f1 büntetés hamilton belgium formula 1 fia időmérő maldonado