2011. aug 27.

Schumacher: Három keréken elég nehéz vezetni, még úgy is, hogy már van benne tapasztalatom

írta: FormaNet
Schumacher: Három keréken elég nehéz vezetni, még úgy is, hogy már van benne tapasztalatom

Michael Schumachernek nem is alakulhatott volna szerencsétlenebbül jubileumi időmérő edzése, hiszen még egyetlen egy mért kört sem sikerült teljesítenie, máris rommá törte Mercedesét.

Nico Rosberg ötödik helye egyáltalán nem rossz eredmény a Mercedestől, hiszen a három topcsapat hat autója közül kettő a német mögül indulhat. Hogy Michael Schumacher optimális esetben milyen eredménynek örülhetett volna F1-es debütálásának 20. évfordulóján, azt nyilván már sosem tudjuk meg, hiszen a hétszeres bajnok éppen csak kihajtott a pályára, amikor kocsijának jobb hátsó kereke elszabadult, és a három keréken száguldó ezüst nyilat végül a palánk fogta meg. 

"Természetesen szerettem volna, ha más eredménnyel ér véget az időmérőm, de három kerékkel elég nehéz vezetni még akkor is, ha már van elég tapasztalatom ebben itt Spában" - utalt Schumacher az 1998-as Belga Nagydíjon történt incidensre, amikor David Coulthard McLarenjébe száguldott bele a szakadó esőben, és ezután három keréken evickélt vissza szerelőihez.

"Eleinte nem nagyon tudtam, hogy mi történt, csak azt éreztem, hogy elveszítem az irányítást az autóm fölött. Először bocsánatot is kértem a csapattól, de aztán láttam, hogy az egyik kerék eltűnt a kocsimról, és akkor megértettem mi volt a baleset oka. A dolog jó oldala, hogy így maradt néhány szett új gumink, és holnap csak egyetlen egy irány van, mégpedig az előre"- jelentette ki  a szerencsétlenül járt Schumacher.

Ross Brawn csapatfőnök megerősítette, hogy az autóval volt probléma, és természetesen nagyon sajnálja az ügyet, de bízik abban, hogy a száraz pályás beállítások a holnapi versenyen megtérülnek. 

"Meg kell vizsgálnunk, hogy mi történt pontosan, de valószínű, hogy a hátsó kerék rögzítéssel voltak problémák. Ma este az lesz a feladat, hogy ezt ellenőrizzük, és megbizonyosodjunk arról, hogy ilyen többet nem fordulhat elő. Mindkét autónk száraz körülményekre van beállítva, és reméljük holnap a száraz idő majd igazolja, hogy jól döntöttünk."

FormaNet, Varga Viktória

Csatlakozz hozzánk a Facebookon

 

 

 

 

Szólj hozzá

mercedes f1 baleset schumacher formula 1 spa belga nagydíj