2011. aug 28.

Grosjean idén nem pályázik a Renault pilótaülésére

írta: FormaNet
Grosjean idén nem pályázik a Renault pilótaülésére

A GP2 újonnan megkoronázott bajnoka, Romain Grosjean kijelentette, az idei szezonban nem gondol arra, hogy a Renault-nál versenyezzen.
 
 
Az elmúlt hetekben többször olvasni lehetett olyan véleményeket, mi szerint a Renault csapatfőnöke Eric Boullier (aki egyben Grosjean menedzsere) elképzelhetőnek tartotta, hogy a GP2-es idény monzai záró futama után, Romain Grosjean lehet Vitalij Petrov csapattársa.
 
Nick Heidfeld menesztése után Bruno Senna kapott lehetőséget, de egyelőre csak annyit jelentettek be, hogy a brazil a Belga-, illetve az Olasz Nagydíjon rajthoz állhat.
 
Grosjean (aki 2009-ben már átélt hasonló szituációt, amikor szezon közben Nelsinho Piquet helyére érkezett Fernando Alonso mellé) úgy véli, hogy fontosabb számára az, hogy hosszútávon bebiztosítsa magát a király-kategóriában, mint egy néhány futamra szóló esély.
 
"Nagyon szeretnék visszatérni a Formula-1-be, de számomra most az a legfontosabb, hogy mielőtt bármi is történne, arra összpontosítsak, hogy 2012-re egy jó szerződést kössek. Remélhetőleg kapok egy jó ülést, jó feltételekkel, ami egy reális esélyt ad arra, hogy a Forma-1-ben maradjak. Sok minden múlik a feltételeken. Ha csak öt versenyre kapok lehetőséget, és egyéb megegyezés nincs mögötte, az nem a legmegfelelőbb számomra"- árulta el Grosjean, és azt is elmondta, hogy Boullier megpróbálta őt távol tartani az F1-es paddocktól annak érdekében, hogy elkerülje a 2009-es szezonhoz hasonló problémákat, amikor a Magyar Nagydíj után menesztett Piquet helyére ugrott be, feladva GP2-es idényét.
 
"A 2009-es szezonból láthatjuk, hogy lélekben már az F1-ben voltam, de fizikailag még a GP2-ben, és nem szerettem volna, hogy ez újra megtörténjen. Inkább a GP2-re fókuszáltam, és csak nagyon keveset foglalkoztam az F1-ben zajló dolgokkal. Most, hogy megnyertem a bajnokságot, elképzelhető, hogy körülnézek, mi történik az ’emeleten’. A győzelem, és a bajnoki cím nagyon fontos volt, így azt remélem, hogy a nagyfőnök is szívesen lát majd."

 
 
 
 
Amennyiben Grosjean valóban komolyan gondolja, hogy csak hosszútávú ajánlat érdekli, akkor ez jó hír lehet Sennának, aki (a Heidfeld által indított per kimenetelétől függően) így valószínűleg a szezon hátralévő részében Petrov csapattársaként bizonyíthat. Hiszen a Renault egyértelműen Robert Kubica felépülésében bízik, így addig, amíg nem derül ki, hogy a lengyel visszatérhet avagy sem, Grosjeannak nem sok esélye van egy 2012-es versenyzői szerződésre a csapattól.
 
A lengyel versenyző egyébként éppen ma esett át az utolsó műtéten, melyen jobb könyökének ízületeit állították helyre, és menedzsere Daniele Morelli megerősítette, hogy a műtét mindenféle komplikáció nélkül zajlott, és tökéletesen sikerült. Hétfőtől a gyógyulás utolsó fázisa következik, és nagyjából másfél hónap múlva már kiderülhet, hogy Kubica visszatérhet-e a király-kategóriába. A menedzser azt is elmondta, hogy az altatásból felébredő Kubica, azonnal a Belgiumi Nagydíj eredményeiről érdeklődött. 
 
 
FormaNet, Varga Viktória
 
 
 
 

  

Szólj hozzá

f1 renault formula 1 gp2 romain grosjean