2011. aug 29.

A McLaren szerint szurkolóik megérdemlik, hogy mindvégig harcoljanak

írta: FormaNet
A McLaren szerint szurkolóik megérdemlik, hogy mindvégig harcoljanak

A McLaren Mercedes jelenleg a második helyen áll a konstruktőrök versenyében, ám hátrányuk már 131 pontra nőtt a Red Bullal szemben, miután Lewis Hamilton nullázott Spában, Jenson Button pedig a két legfőbb rivális versenyző mögött ért célba. Az egyre jelentősebb hátrány azonban nem törte meg a wokingiakat, és Martin Whitmarsh kijelentette, továbbra is elszántan küzdenek, egyrészt a rajongók miatt, másrészt mert a további fejlesztések jól jönnek majd a 2012-es konstrukció építésénél.
 
Nagy reményekkel utazott Belgiumba a McLaren Mercedes, hiszen a nyári szünet előtti két versenyt megnyerte. Az edzéseken egyértelműen látszott, hogy Spában is erős a csapat, mindemellett a szerencsétlen esetekből sem volt hiány, ami miatt végül nem sikerült teljes mértékben kiaknázni a lehetőségeket. Jenson Button egy félreértés miatt az időmérőn nem került be a top10-be, Lewis Hamilton pedig a futamon nullázott, miután figyelmetlenségből összetalálkozott Kobajasi Kamui Sauberjével, és a gumifalban ért véget versenye.
 
Hamilton egészen az ötödik helyig csúszott vissza a bajnokságban, míg Button dobogós helyével valamelyest szépített, és három ponttal megelőzve csapattársát, jelenleg negyedik a tabellán. Ugyanakkor mindkettőjük hátránya már meghaladja a száz pontot a listavezető Sebastian Vettel mögött, vagyis a vb címért való csatában már egyre haloványabb az esélyük.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Martin Whitmarsh csapatfőnök ugyanakkor elmondta, hogy csapata továbbra sem szándékozik feladni az idei évet.
 
"Ez vallási meggyőződéstől is függ" - kezdte válaszát viccesen Whitmarsh arra a kérdésre, hogy most már csak a remény és az imádkozás hozhatja meg a vb címet.
"Én inkább megpróbálok azzal foglalatoskodni, hogy az autónk még gyorsabb legyen, minimalizáljuk a hibákat, és arra ösztönözzük versenyzőinket, hogy továbbra is összpontosítsanak a versenyre, és próbálják megnyerni a következő futamot. Azt hiszem általában ez az amivel foglalkozunk, de biztos van itt (a Paddockban) olyan csapat, ahol különböző Istenekhez imádkoznak, de én ezt nem teszem."
 
A Ferrarinál nemrégiben bejelentették, hogy a 2012-es konstrukcióra csoportosítják át az erőforrásokat, ugyanakkor a McLarennél úgy vélik, hogy párhuzamosan működhet együtt az idei, és a jövő évi munka, és Whitmarsh szerint a két projekt nem zárja ki egymást.
 
"Erre a hétvégére hat fejlesztéssel érkeztünk, ami a teljesítménynövelésre irányult, és ezek közül volt egy olyan, ami már a jövő évi csomagból származott. Mindig vannak dolgok, amiket átveszünk a jövő évre irányuló fejlesztésekből. Nincs egy konkrét elválasztó vonal hiszen amit idén megtanulunk, az jövőre hasznunkra válik. És olykor előfordul, hogy a jövő évi fejlesztésekből már most is tudunk hasznosítani dolgokat."
 
A csapatvezető - ha nem is közvetlenül - a rajongókat is megszólította, és véleménye szerint a szurkolók megérdemlik, hogy kedvenc alakulatuk mindvégig teljes gőzzel harcoljon.  

 
 
 
 
 
"Természetesen dolgozunk a jövő évi autón is, de a McLaren gyengesége – ami valószínűleg az én gyengeségem is – az, hogy nem szeretjük ha nem mi nyerünk. Nem tehetek róla, de mindig azt kérdezem a srácoktól, hogy mi az amivel még gyorsabbá tehetjük az autónkat a következő hétvégére. Már csak hét futam van hátra, és most az a cél, hogy mind a hetet megnyerjük. A bajnoki esélyeink már nem túl jók, de van néhány helyszín ahol még nem nyertünk, így most ez a cél, és továbbra is keményen dolgozunk.  Pozitívan kell hozzáállnunk a helyzethez, és úgy vélem ezt várják tőlünk a rajongók is. Ha most a Ferrari vagy a McLaren azt mondaná, hogy innentől kezdve feladja, az nem lenne helyes üzenet, és azt hiszem, hogy szurkolóink megérdemlik, hogy ennél kiélezettebb legyen a csata."
 
 
 
 
 
Szólj hozzá

f1 mclaren martin formula 1 whitmarsh