2011. aug 29.

Az F1-es istállók Belgiumban megállapodtak a jövő évi tesztekről

írta: FormaNet
Az F1-es istállók Belgiumban megállapodtak a jövő évi tesztekről

A Formula-1-es csapatok a Belga Nagydíj hétvégéjén megállapodtak a szezon közbeni tesztek visszatéréséről, és abban is egyezség született, hogy ezek a tesztek 2012-ben Olaszországban, Mugellóban lesznek.

A csapatok képviselői vasárnap reggel ültek le megbeszélni a kérdést, és több lehetőség közül választották az olasz pályát. Felmerült Silverstone, Barcelona, Jerez és Mugello, végül ez utóbbi mellett döntöttek.
 
A kis csapatok Silverstone mellett lobbiztak, és logikus is lett volna költségtakarékossági okokból, hiszen az F1-es istállók kétharmadának az Egyesült Királyságban van a központja, végül a kiszámíthatatlan időjárás miatt döntöttek Mugello mellett. A költségek minimalizálásában a Ferrari is segítséget nyújt, hiszen a pálya az olasz gyár tulajdona, így magukra vállalták a három napos program szervezését, és lebonyolítást, ami komoly megtakarítást jelent az alakulatok számára.
 
 
 
 
 
 
A megállapodás szerint az első három napos szezon előtti teszt február 7-én kezdődik Jerezben, majd Barcelonában folytatódik február 21-én, ami szintén három nap, és ugyanitt a szezonnyitó futam előtt egy négy napos teszt lesz, március 1-től. A szezon közben pedig Mugellóban tesztelnének három napig a csapatok, az elképzelések szerint az Európa Nagydíj előtti hétvégén.
 
A megállapodás természetesen még nem végleges, az FIA-nak is rá kell bólintania, de várhatóan sem a helyszíneken, sem az időponton nem fog változtatni az irányító testület.
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
 

 

Szólj hozzá

ferrari f1 forma1 mugello f1 tesztek évközi teszt