2011. aug 30.

Maldonadónak extra lökést adott élete első F1-es pontja

írta: FormaNet
Maldonadónak extra lökést adott élete első F1-es pontja

A Williams istálló venezuelai újonca, Pastor Maldonado a Belga Nagydíjon tízedik helyével megszerezte első pontját a Formula-1-ben. A fiatal pilótának ez az eredmény komoly motivációt adott az év hátralévő részére, és a futam után kijelentette, eltökélt szándéka újabb pontokat begyűjteni.

Spában a venezuelai pilóta az újoncok között a legjobb helyezést érte el az időmérőn, ám Lewis Hamiltonnal történt ütközését követően az FIA az ő bűnösségét találta nagyobbnak, ezért öt rajthelyes büntetést kapott, így csak a 21. helyről vághatott neki a Belga Nagydíjnak, ahol végül 11 helyet javítva végzett pontszerző helyen.
 
"Nem fogok megpihenni, harcos vagyok. Az egész bajnokság alatt keményen nyomtam a csapattal, hogy javuljon az autó, és minden versenyen egyre jobb lett. Sajnos a bajnokság elején nem volt elég erős a kocsink, és rengeteg tapasztalatot kellett még gyűjtenem. Mostanra azonban sokkal magabiztosabb vagyok, mind a csapattal, a mérnökökkel, a szerelőkkel, az autóval, és saját magammal kapcsolatban is. Nagyon örülök, mert a csapatban nagyon jó a hangulat, annak ellenére, hogy az eddigi eredmények nem a legjobbak. Úgy gondolom továbbra is harcolunk, az F1-ben minden megtörténhet, és remélem a szezon végéig folyamatosan javulunk, és már keményen dolgozunk a következő szezonért is."
 
Maldonado elmondta, hogy soha sem volt kétsége afelől, hogy a Formula-1-ben is jó eredményeket érhet majd el, és nem érdekli azoknak a kritikusoknak a véleménye, akik úgy gondolják, hogy csak a szponzorai pénzének köszönheti, hogy a száguldó cirkuszban versenyezhet.
 
 
 
"Nem érdekelnek azok az emberek, akik ezt mondják. A csapat tudja, hogy ki vagyok, és az F1-ben is mindenki tudja, hogy ki vagyok. Tavaly én nyertem meg a GP2 sorozatot, én uraltam a bajnokságot. Ebben az évben van egy erős csapattársam, aki segít nekem. Ő tapasztalt, én pedig gyorsan javulok. Teszem a dolgomat a lehető legjobban, ez minden" - jelentette ki Maldonado, aki azt is elárulta, hogy Hamiltonnal megbeszélték a Belga Nagydíj időmérőjén történt incidensüket, és most már nincs közöttük feszült viszony.
 
"Megbeszéltük azt, ami történt, és most már teljesen világos a dolog, tovább léptünk rajta. Azt gondolom, hogy egy nagyon tehetséges pilóta, és nagyon jó barátom. Kölcsönösen tiszteljük egymást, és ezzel le is zárhatjuk az ügyet." 
 
Szöveg. FormaNet, Varga Viktória
 

 

Szólj hozzá

f1 williams forma1 belga nagydíj pastor maldonado