2011. sze 02.

A brit szurkolók 2012-től három órával később láthatják a futamokat?

írta: FormaNet
A brit szurkolók 2012-től három órával később láthatják a futamokat?

A Guardian értesülése szerint a BBC érdekes elképzelés alapján szeretné megoldani a brit Formula-1-es szurkolók – komoly ellenállását és haragját kiváltó - fizetős közvetítésekkel kapcsolatos problémáját.

Mint arról már egy előző cikkben is írtunk, a BBC üzleti érdekeire hivatkozva a Formula-1-es közvetítéseket átadta a BSkyB csatornának, mely csatorna csak az előfizetők számára elérhető, és a szabadon fogható „közszolgálati televízió” csak a futamok felét közvetíti a jövő évtől.
Ez a felállás ugyan megfelel a jelenleg érvényes Concorde egyezmény előírásainak (a teljes évad, fizetős csatornán való közvetítése nem), így a csapatok is kénytelenek voltak beletörődni, ám a szigetország szurkolói körében heves tiltakozást váltott ki a dolog. Internetes petíciót készítettek, és az ügyet a Brit Kormány, és a Parlament elé kívánják vinni, hogy az ország illetékesei nyilvánítsák a Formula-1-et is az un. védett sportrendezvények kategóriába.
 
A Guardian értesülései szerint a BBC a kialakult, - és számára, illetve a Formula-1 vezetői számára is - kellemetlen helyzetet most egy olyan megoldással kívánja orvosolni, hogy a futamok mindegyikét leadja a csatorna, csak három órával a versenyek után.
 
 
Amennyiben ez valóban így lenne, ez nem hogy megnyugtatja, hanem valószínűleg még jobban felbőszíti a szurkolókat abban az országban, amely a száguldó cirkusz bölcsőjének tekinthető.
 
Az értesülést egyelőre sem a BBC, sem a Sky nem kommentálta.
 
 
Szöveg: Formanet, Varga Viktória
Szólj hozzá

bbc f1 forma1 bskyb concorde egyezmény forma1 közvettések