2011. sze 02.

Heidfeld pereskedés nélkül távozott a Renault-tól

írta: FormaNet
Heidfeld pereskedés nélkül távozott a Renault-tól

Nick Heidfeld hivatalosan is elhagyta a Lotus Renault csapatot, miután a felek „közös megegyezéssel” pontot tettek az ügy végére. A csapat továbbá azt is megerősítette, hogy a szezon egész hátralévő részére Bruno Senna lesz Vitalij Petrov csapattársa.
 
A Belga Nagydíj hétvégéjén a menesztett Nick Heidfeld határozottan kijelentette, hogy bírósági úton kívánja visszaszerezni ülését, és harcolni fog azért, hogy idén még versenyautóba üljön. Ezt követően azonban a Renault és Heidfeld jogi képviselői megegyeztek, és a pénteki napon megerősítették, hogy jogi huzavona nélkül elvállnak útjaik. A csapat a hírt hivatalos honlapján tette közzé, ahol mindkét fél lefutotta a kötelező udvarias köröket.
 
Heidfeld természetesen nem titkolta csalódottságát, ezzel együtt sok sikert kívánt a csapatnak, és most már inkább a további lehetőségekre összpontosít.
 
"Természetesen csalódott vagyok, hogy a szezon közepén el kell hagynom a Lotus Renault GP-t. Azt hittem, még nagy dolgokat vihetek véghez a csapattal, de látnom kell a rideg valóságot, és most már szeretném a figyelmemet a jövőre összpontosítani. A helyes utat választottuk, így a mai nappal véget ért az együttműködésünk. Minden enstone-i barátomnak sikeres szezonzárást kívánok. Egy dolog biztos, hamarosan visszatérek  a király-kategóriába."
 
Eric Boullier csapatvezető örömét fejezte ki, hogy ilyen gyors és ésszerű döntés született, és elmondta, hogy a német versenyzővel nagyszerű időket éltek meg együtt, így a fájdalmas elválásnál egyikük sem akart jogi huzavonát.
 
"Nagyon hálásak vagyunk Nicknek, hiszen munkájával nagymértékben segítette a csapatot. Természetesen szép pillanatokat éltünk meg együtt, különösen ha a malajziai dobogós helyezésére gondolunk. Ő egy nagyon erős, és elszánt versenyző, kívánunk neki nagyon sok sikert a jövőben."
 
 
A közlemény után rövid hírben az alakulat azt is megerősítette, hogy a szezon hátralévő részében Bruno Senna lesz Petrov csapattársa.
 
"Lotus Renault GP örömmel jelenti be, hogy Bruno Senna lesz a 2011-es szezon hátralévő részében Vitalij Petrov versenytársa. Romain Grosjean tartalékpilóta posztot tölt be" - állt a rövid hírben.
 

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

 

 

Szólj hozzá

f1 renault formula 1 nick heidfeld bruno senna