2011. sze 03.

Tony Fernades: Monza újabb esélyt ad nekünk

írta: FormaNet
Tony Fernades: Monza újabb esélyt ad nekünk

Mint a csapatok többsége, úgy a Team Lotus is gigantikus küzdelemre számít a jövő heti 61. Olasz Nagydíjon. A csapatfőnök Tony Fernandes az istálló célját igen egyszerűen abban fogalmazta meg, hogy mindkét autójuk célba érjen. Fernades úgy gondolja, a monzai aszfalt nem igazán fekszik a Lótusznak, de ettől függetlenül nem tartja esélytelennek az év elején kitűzött magasabb cél elérését sem.
 
A Hingham székhelyű csapat jelenleg továbbra az első pontért küzd, és a csapatfőnök ugyan nem tartja teljesen esélytelennek, hogy ez éppen Monzában sikerüljön, de közben gőzerővel folyik az autók fejlesztése is.
 
"Monza újabb esélyt ad nekünk, hogy továbbra is tartsuk a megkezdett irányt a csapattal, még azelőtt, mielőtt visszatérünk a Távol-Keletre, valójában harmadik hazai versenyünkre, Szingapúrba" - nyilatkozta Tony Fernandes, aki az elmúlt versenyeken egyéb üzleti elfoglaltságai miatt nem tudott részt venni.
 
A csapatfőnök így folytatta: "Ezen a hétvégén a sebességünk alapján még nem jelentünk túl nagy kihívást az előttünk álló csapatok számára, de okos stratégiával, és erős pilóta párosunkkal, Heikkivel és Jarnóval, esélyt adunk magunknak arra, hogy megvívjuk saját versenyünket. Monzában a legfőbb célunk a megbízhatóság fenntartása, amit Spában is mutattunk, és ha ismét mindkét versenyzőnk meglátná a kockás zászlót, az a legnagyobb öröm lenne számunkra. Ez reális cél, és ennek eléréséhez a csapatnál minden rendelkezésre áll. Az istálló jövőre vonatkozó fejlesztési terveinek kidolgozására egy csoport állt fel, meghatározzuk azt a formát, és a célokat, melyeket el szeretnénk érni kemény munkával, innovációval, és egy kis szerencsével."
 
A Team Lotus finn pilótája, Heikki Kovalainen (akinek a Belga Nagydíjon sikerült a Q2-be bejutni) úgy véli, egy agresszívebb vezetési stílusnak Monzában is meglehet a haszna.
 
"Monza egy más fajta kihívást jelent a számunkra, különösen jó lesz ott versenyezni a Spái igen erős hétvégét követően. Ide egészen más féle leszorítóerő beállításra lesz szükség, mint más helyszíneken, de ha itt is hasonlóan agresszív stratégiát követünk, mint Spában, akkor nem elérhetetlen a Q2."
 
 
A csapattárs, Jarno Trulli a tavalyi Olasz Nagydíjon sebességváltó problémák miatt nem tudta teljesíteni a versenytávot, de természetesen igen pozitív érzésekkel utazik hazájába, különösen azért, mert a szervókormány, ami miatt a Német Nagydíjat ki kellett hagynia (Karun Chandhok helyettesítette), mostanra kitűnően működik.
 

"Spában úgy éreztem, hogy az autó nagyon jó, és miután az átalakított szervó rendszert, amit a Magyar Nagydíjon használtam először, most is rendelkezésemre áll, így azt hiszem minden rendben lesz. Igen erős volt a tempónk Belgiumban, és ha ezt Olaszországban is tudjuk folytatni, az nagyszerű lenne."

FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

f1 formula 1 heikki kovalainen jarno trulli olasz nagydíj team lotus