2011. sze 05.

Eric Boullier: Monzában már tisztább képet kapunk

írta: FormaNet
Eric Boullier: Monzában már tisztább képet kapunk

A Lotus Renault csapatfőnöke, Eric Boullier szerint Monzában kiderülhet, hogy a Belga Nagydíjon mutatott előrelépés a fejlesztéseknek vagy a pilótaváltásnak köszönhető.
 
A legutóbbi versenyhétvégén Vitalij Petrov kilencedik helyének köszönhetően ugyan csak két ponttal gazdagodott a Lotus Renault, de a kvalifikáción mindkét versenyző bekerült a legjobb tízbe, ami a Kanadai Nagydíj óta nem fordult elő. Mindezek tükrében a csapatfőnök, Eric Boullier mindenképp előrelépésnek tekinti a Spában mutatott formát, és kíváncsian várja az Olasz Nagydíjat, ahol tisztább képet kaphatnak arról, hogy mennyi szerepe van ebben a fejlesztéseknek.
 
"Egy versenyből még nehéz pontosan megtudni, hogy a pilótacserének illetve a fejlesztési csomagunknak külön-külön mekkora jelentősége volt, de Monzában már sokkal tisztábban látunk majd. "Monza egy nehéz pálya, mert alacsony leszorítóerőt igényel, illetve nagy sebességű kanyarok és egyenesek találhatók rajta. Miután Spában jelentős előrelépést tettünk, így biztos vagyok abban, hogy Olaszországban is hasonlóan jó hétvégénk lesz."
 
Bruno Senna Belgiumban debütált a Renault versenyzőjeként, és a kvalifikáción máris gyorsabbnak bizonyult rutinosabb társánál, ugyanakkor a rajtját elrontotta, és miután nekiütközött Jaime Alguersuarinak, egy bokszutca-áthajtásos büntetést is bezsebelt, így végül a pontszerzés elmaradt. Boullier tisztában van azzal, hogy - az időmérő eredményeit nézve - többet ki lehetett volna hozni a belgiumi futamból, ugyanakkor összességében nagyon pozitív érzésekkel zárta a hétvégét.

 
"Lehetett volna jobb hétvégénk is, hiszen csak egy autónk gyűjtött egy kevés pontot, míg a másik nem, és ez a pontversenyben nem mondható elegendőnek. Összességében viszont egy jó hétvégénk volt egy tisztességes kvalifikációs eredménnyel, és Bruno sikeresen debütált. Ezek a tényezők rendkívül ígéretesek voltak, és a csapat számára is nagyon bíztató, hiszen már látható, hogy a kemény munka meghozza gyümölcsét. Azt hiszem ezt a pozitív energiát igazán az időmérő után éreztük, hiszen mindenki tudja, mennyire nehéz egy új versenyzőnek beugrania. Nagyon jó volt látni, ahogy a Q2 és a Q3 után az egész csapat megtapsolta a versenyzőket, és boldog voltam, hogy mindenki arcára visszatért a mosoly."
 
 
FormaNet, Varga Viktória
 
 
 
 
 
 

  

Szólj hozzá

f1 renault formula 1 eric boullier