2011. sze 08.

Kiss Pál Tamás - A szezon utolsó GP3 versenyhétvégéje Monzában

írta: FormaNet
Kiss Pál Tamás - A szezon utolsó GP3 versenyhétvégéje Monzában

Szeptember 9-11. között Monzában kerül sor a GP3 versenysorozat utolsó hivatalos versenyhétvégéjére. A Right Guard Racing motorsport program versenyzője már a helyszínen ismerkedik a pályával.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Az Olasz Nagydíjat Észak-Olaszországban, a Milánó közelében fekvõ Autodromo Nazionale Monza aszfaltcsíkján rendezik. A pályát 1922-ben építették és többek között arról is híres, hogy a hosszú, egyenes szakaszok miatt a körök nagy részében teljes gázzal haladnak a pilóták, így nagy átlagsebességet érnek el. A pálya hossza 5,8 kilométer, de csupán 10 kanyar található rajta, ami szintén a hosszú egyenes szakaszok hangsúlyát jelzi. Egy igazán jó köridőhöz a pilótáknak minden kanyarban és sikánban a lehető legjobbat kell kihozniuk magukból. Szükség van a pontosságra, de a merészségre is, a hosszú egyenesekben továbbá elengedhetetlen az autó teljesítménye is. A monzai versenyek hangulata mindig különleges, úgy is nevezik a helyszínt, hogy „La Pista Magica", azaz a Varázslatos Versenypálya. 

Kiss Pál Tamás tegnap érkezett a helyszínre. Ma délelőtt megvolt a pályabejárás és az adatok elemzése. Délután sor kerül még egy csapatmegbeszélésre és egy versenyzői megbeszélésre is. Tomi számára egyébként nem ismeretlen a pálya, hiszen 2008-ban, a Formula Renault 2.0 svájci bajnokság keretein belül versenyzett már ezen a helyszínen.
 
Kiss Pál Tamás: "Bízom benne, hogy jó futammal tudjuk zárni az évet. Számomra nem megszokott, hogy ilyen hamar vége van a szezonnak, furcsa, mert tavaly még októberben is versenyeztem. Monza legendás helyszín, már most nagyon sokan vannak, és még csak csütörtök van. Még néhány magyar szurkolóval is találkoztam, ez jó érzés volt."
 

A versenysorozat vége után, október és december között még három hivatalos teszt is vár a GP3 pilótákra. 

Faster Management


Szólj hozzá

monza szezonzáró gp3 kiss pál tamás