2011. sze 09.

A Ferraritól a Mercedeshez? - Aldo Costa

írta: FormaNet
A Ferraritól a Mercedeshez? - Aldo Costa

Az Olasz Nagydíj hétvégéjének egyik figyelemre méltó híre lehet, hogy a Ferrari egykori technikai igazgatója, Aldo Costa visszatér a száguldó cirkusz porondjára. A paddockban ugyanis most az a hír járja, hogy a szakember a Mercedes GP-nél folytatja munkáját.

A maranellói gárda az idei gyenge szezonkezdés után, májusban Costát nevezte ki aktuális bűnbaknak, és az F1-es csapat technikai igazgatói székét elvették tőle, ám akkor még arról volt szó, hogy a szakember a gyár más területén folytathatja munkáját. Aldo Costa azonban júliusban végleg elhagyta a Ferrarit.
 
A hírek szerint most egykori kollégájával, Ross Brawnnal - akivel a Ferrarinál komoly sikerekben volt részük - újra felvette a kapcsolatot, és nem kizárt, hogy a pályafutása a Mercedesnél folytatódik. Ezt megerősíteni látszik az a tény, hogy Ross Braw nem cáfolta a hírt, bár kissé cinikus választ adott arra a kérdésre, hogy valóban elképzelhető-e egy ilyen kapcsolat.
„Nem kommentáljuk a szerkezetünket”- zárta rövidre a dolgot a csapatvezető.
 
Ez a rövid válasz sokat sejtető, bár nem teljesen egyértelmű, ám Ross Brawn tovább erősítette a felröppen hírt, amikor arra a kérdésre, hogy vajon Costa esetleges csatlakozása jelenthetne-e győztes autót a Mercedes számára a csapatfőnök hasonlóan pikkírt választ adott: "Mi nem kommentáljuk a szervezetünket."
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
 
 

 

Szólj hozzá

ferrari f1 forma1 ross brawn mercedes gp aldo costa olasz nagydíj