2011. sze 11.

Kiss Pál Tamás egy 12. hellyel búcsúzott Monzától, és első GP3-as szezonjától

írta: FormaNet
Kiss Pál Tamás egy 12. hellyel búcsúzott Monzától, és első GP3-as szezonjától

A ma reggeli, monzai futammal véget ért a GP3 2011-es szezonja. A Right Guard Racing motorsport program húszéves versenyzője a sorozatos nehézségek ellenére is, a tegnapi 26. hely után ma a 12. helyen ért célba, összesítettben a még nem hivatalos eredmények szerint a 16. helyen zárta a 2011-es évet.
 
 
Meleg, párás levegő, felhős égbolt várta a pilótákat a GP3 idei utolsó igazi megmérettetésén Monzában. Tomi csapata a sátorból a bokszutcáig vezető úton még az autón dolgozott, ugyanis cserélték a gázpedál szenzorát. Minden hiába, ismét előjött ugyanaz a probléma, a kijavítása pedig annyi ideig tartott, hogy közben lezárták a bokszutcát, így Tominak onnan kellett rajtolnia. Ennek következtében sem a felvezetőt, sem a kivezető kört nem tudta kihasználni a gumik felmelegítésére. Ezután bravúros versenyzést láthattunk tőle, folyamatosan áttört az előtte autózó bolyokon, így sikerült a 13. helyre feljönnie. Ezután próbálta utolérni a Vainio, Christensen, Williamson, Stockinger csoportot, azonban négy körrel a vége előtt az autó olaj- és a vízhőfoka olyannyira felment – valószínűleg a sok szélárnyékban autózástól -, hogy a motor elkezdett gyengülni, ezért nem tudott velük harcolni. A szélárnyékból Tomi kénytelen volt kicsit kiállni és szabad levegőn autózni, hogy hűljön a motor. Amikor javult a helyzet, újra utolérte őket, a hőfok ismét felment, de lendületből megelőzte Stockingert, a kör végére megint kritikus olaj- és vízhőmérséklettel autózott, de leintették a futamot. Kiss Pál Tamás a 12. helyen ért célba. 
 
KPT: "Úgy gondolom, hogy a bokszutcából indulva ez jó eredménynek számít. Hiába lett volna jobb rajtpozícióm, a pedálprobléma miatt mindenképpen innen indultam volna. Azt sajnálom, hogy ezen a hétvégén az első szabadedzéstől kezdve végre jó formában voltam, még úgy is, hogy voltak technikai problémák. Az autó most nagyon jó volt beállítva, és sikerült is gyorsan mennem."

A pilótákra vár még három hivatalos teszt ebben az évben. Október 25-26-án Barcelonában, november 23-24-én Valenciában, végül december 1-2-án Jerezben. 

Faster Management

A Második futam végeredménye


Szólj hozzá

monza szezonzáró gp3 kiss pál tamás