2011. sze 13.

Button: Akármit is csinálunk, mi versenyzők vagyunk

írta: FormaNet
Button: Akármit is csinálunk, mi versenyzők vagyunk

A Formula-1 top pilótái a monzai futamot követően végképp lemondtak az idei vb álmokról, és halovány esélyt sem látnak arra, hogy bárki is be tudná fogni Sebastian Vettelt, ettől függetlenül a szezon hátralévő futamaira is további izgalmakat és nagy csatákat ígérnek.

Így van ezzel a McLaren pilótája, Jenson Button is, aki jelenleg 167 pontjával harmadik helyen áll a bajnoki versenyben, 117 pontos lemaradásban Sebastian Vetteltől. Viszont Buttont a második helyezett Fernando Alonso mindössze öt ponttal előzi meg, míg a Red Bull ausztrál pilótája, Mark Webber Jensonnel  azonos pontszámmal (de futamgyőzelem nélkül) a negyedik helyen áll.
 
A 2009-es világbajnok azt ígéri rajongóinak, hogy ezután is komoly harcokra és izgalmas versenyekre számíthatnak, annak ellenére, hogy Vetteltől már senki sem veheti el második világbajnoki címét. Button elismerte, hogy már nincs esély Vettelt megakadályozni egy újabb vb cím megszerzésében, ám semmi okát sem látja annak, hogy jelen helyzetben takarék üzemmódra váltsanak, hiszen a rajongók is további nagy csatákat várnak el tőlük.
 
"Igen, jelenleg már semmi esély rá. Mi tudjuk ezt már egy ideje, de a pilóták mindig szeretnének némi reményt. Ez nem fog megváltozni, bármi is történjen. Még mindig fantasztikus versenyek vannak, mint azt az elmúlt futamokon is láthattunk. Akármit is csinálunk, mi versenyzők vagyunk, és legyen az F1, gokart, vagy éppen triatlon, mindig nyerni akarunk. Ez hirtelen nem változik meg attól, hogy már nem lehetünk világbajnokok. Ettől még minden versenyen győzni szeretnénk. Az az érzés, amikor győztesként hajtunk át a célvonalon egy nagydíj végén, egészen más, mint amikor megnyerjük a világbajnokságot. A világbajnoki címet fel kell építeni, és erre vannak a futamok. Ha egyszer csak valaki megnyeri, az egy hihetetlen élmény. A versenyek azonban továbbra is jók lesznek, és ez az, amit mi szeretünk” – fejtette ki gondolatait Jenson Button a világbajnokság további küzdelmeivel kapcsolatban.
 
 
Sebastian Vettel legfőbb riválisai tehát az elkövetkező hat futamon várhatóan igen keményen egymásnak esnek majd, hiszen a második és ötödik helyezett között jelenleg mindössze 14 pont a különbség, ezért nem csak a pilóták ígéretei, de a pontverseny állása is további nagy csatákat vetít előre, amiből a szurkolók csak győztesen kerülhetnek ki.
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória 
 
  
 
 
Szólj hozzá

f1 formula 1 pontverseny jenson button