2011. sze 14.

Mike Gascoyne nem aggódik Tony Fernades figyelmeztetése miatt

írta: FormaNet
Mike Gascoyne nem aggódik Tony Fernades figyelmeztetése miatt

A Team Lotus csapatfőnöke Tony Fernandes a napokban több kijelentést is tett az istálló jövőjével kapcsolatban. A dúsgazdag maláj üzletember elmondta többek között, hogy a jövő évtől új néven indulnak a szériában. Az év közben megvásárolt Caterham autógyár neve kerül fel az alakulat autóira, továbbá jelezte, hogy a csapat székhelye is változik, és figyelemre méltó bejelentést tett, miszerint a cél jövőre már a középmezőny. Ennek az elképzelésének azzal is nyomatékot adott, hogy amennyiben ezt nem sikerül megvalósítani, úgy fejek hullhatnak az istállónál.

A csapat technikai igazgatója, Mike Gascoyne nem aggódik Fernandes kijelentése miatt, a szakember biztos abban, hogy hosszútávon fog a ma még Team Lotus alakulattal együttműködni.
 
Fernandes a napokban burkolt figyelmeztetésében Gascoyne-ra is célzott, amikor kijelentette: "Úgy gondolom, Mike lenne az első, aki megmondaná, ha nem tudna olyan autót építeni, ami a középmezőnyben tud versenyezni, hiszen minden eszköz a rendelkezésére áll. Azt hiszem, fantasztikus munkát végzett, hogy most ott lehetünk, ahol vagyunk, de jövőre mindenkinek a feje porba hullhat."
 
A technikai igazgató úgy véli, hogy nincs azzal semmi probléma, hogy Tony Fernandes kemény követelményeket támaszt a csapattal szemben annak érdekében, hogy elérje kitűzött célját.
 
"Úgy vélem, Tonynak teljesen igaza van, hogy nem helyez ránk nyomást, de a célokat meghatározta, és szerintem nem is gyakorolhatott volna nagyobb pressziót ránk, mint amekkorát mi magunkra helyezünk. Az egész csapat számára nagyon nagy most a cél. Három év….ezalatt felépítettük a csapatot, és több oka is van annak, ami miatt még jobbak leszünk. Ha megnézzük kivel kellene megpróbálni versenyezni, talán a Toro Rosso és a Williams lennének azok. Ugyanazok az erőforrások már nekünk is rendelkezésünkre állnak. Most először nem lesz új a motorunk, és sebességváltónk sem, és mostanra már van egy stabil csapatunk. Egy sokkal jobban szervezett csapatunk mint az előző évben, melyet Mark (Smith) irányít, aki tavaly még nem volt velünk. Használhatjuk a Williams szélcsatornáját, így dupla időt tudunk ott tesztelni, mint az előző évben. Szóval reális a dolog, mert ténylegesen jobbá váltunk."
 
A szakember elmondta, hogy csapaton belül eddig is meg volt az elvárás az előrelépésre, és a jobb eredmények érdekében tovább kell folytatni a fejlesztéseket, az infrastruktúra bővítését, és egyéb források bevonását.
 
 
"Nem csak azt mondjuk: 'próbáljátok keményebben srácok!' Sok mindenben előrehaladhatunk. Mindezt nem egyetlen lépésben, de nagyon egyértelműen tudjuk, hogy pontokért akarunk versenyezni, a Williamsel, és a Toro Rossóval. Jelenleg ők a célpontunk. Közvetlenül előttünk vannak, ezért őket akarjuk utolérni. Minden amit Tony mondott, valójában azért volt, hogy érezzük a dolog súlyát csapaton belül. Úgy gondolom, ezt az emberek is úgy értelmezték, hogy most még nagyobb súly van a nyakukban, nem fizikailag, hanem úgy, hogy most még jobban kell a dolgokat alulról is nyomni. Az elkövetkező hetekben, sőt napokban mindenki hallhat majd egy csomó dologról, ami a csapattal történik, és ezek nagyon pozitív dolgok” – zárta mondandóját Gascoyne, a Team Lotus technikai igazgatója.
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória      
 
 
 
 
 
Szólj hozzá

f1 forma1 caterham mike gascoyne tony fernandes team lotus