2011. sze 22.

Alonso harmadik győzelmére készül Szingapúrban

írta: FormaNet
Alonso harmadik győzelmére készül Szingapúrban

A pilóták mindig szívesen térnek vissza azokra a helyszínekre, ahol legalább egyszer már futamgyőzelmet ünnepeltek, és Szingapúr kapcsán ez leginkább a Ferrari spanyol versenyzőjére, Fernando Alonsóra igaz, hiszen az eddigi három versenyből kettőt a dobogó legtetején ünnepelhetett, egyszer pedig harmadikként ért célba.

Alonso nyerte az első Szingapúri Nagydíjat 2008-ban, sokak által vitatott körülmények között, amikor is Nelsino Piquet csapatutasításra falhoz csapta autóját, ezzel helyzetbe hozta Renault-s csapattársát. Alonso azóta már két futamon is bizonyította, hogy fekszik neki a pálya, mivel 2009-ben, még szintén a Renault-val harmadik helyen végzett, és tavaly a Ferrarival második futamgyőzelmét ünnepelhette a városállamban.
 
A spanyol világbajnok elmondása szerint idén harmadik győzelmére készül Szingapúrban, bár nagyon jól tudja, hogy ez egy rendkívül nagy kihívás. A kétszeres világbajnok szereplésétől is függ, hogy a ponttáblázatot toronymagasan vezető Sebastian Vettel hivatalosan is második világbajnoki címét ünnepelheti-e a hétvégén, de ha Alonsón múlik, akkor bizonyos, hogy Sebnek erre még várnia kell.
 
 
 
Fernando biztos benne, hogy ez az utcai pálya is jól fekszik majd az autójának, mint ahogy a monacói aszfalt is, ahol sikerült nagyon közel kerülnie a Red Bull német pilótájához, aki a győzelemért bevállalta, hogy teljesen elhasználódott gumikon próbálja meg végig futni a versenyt, mivel a boxkiállás a győzelmébe került volna. Hogy végül abban a helyzetben mi lett volna a végső sorrend, már soha sem tudjuk meg, mert egy piros zászló kiintette egy időre a mezőnyt, így Vettelnek (és a többieknek is) lehetősége volt lecserélni teljesen elhasználódott kerekeit, melyek miatt mellesleg már annyira lelassult, hogy a harmadik helyen haladó Jenson Button is jó eséllyel pályázott arra, hogy megelőzze.
 
"Az előző három versenyen mindig sikerült dobogóra állnom, és jelenleg a legfőbb célkitűzés a négyből négy. Törekszem a harmadik győzelemre 2008, és a tavalyi fantasztikus verseny után, de tudom, hogy nagyon nehéz lesz. Monacóban nagyon közel kerültem a győzelemhez, azt hiszem a piros zászló nélkül nagyon jó esélyem volt, hogy megelőzzem Sebastiant, bár arra sincs garancia, hogy itt ne forduljon elő hasonló eset. Egy bizonyos, mi mindent beleadunk, azt hiszem minden lehetőségünk meg van arra, hogy jól teljesítsünk, és minden szempontból a legjobbat hozzuk ki magunkból. A gumik, a beállítások, a csapatmunka, minden 100 százalékos kell, hogy legyen. Bízom benne, hogy megismételjük a 2010-es hétvégét, és az ágaskodó lovacska egy újabb győzelemmel ajándékozza meg a rajongókat. Ez a célunk, és ez marad az összes hátralévő versenyen is” - nyilatkozta céljairól Alonso.
 
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

 

 

 

Szólj hozzá

ferrari f1 forma1 fernando alonso szingapuri nagydíj