2011. sze 24.

Alonso az abroncsokban és az autó jó kiegyensúlyozottságban bízik

írta: FormaNet
Alonso az abroncsokban és az autó jó kiegyensúlyozottságban bízik

Amíg a McLaren pilótája, Jenson Button a gumik miatt aggódik, és a tegnapi, nem túl sikeres edzés után a gyors melegedésre panaszkodott, addig a Ferrari spanyol világbajnoka, Fernando Alonso éppen abban bízik, hogy autója kíméletesebb lesz az abroncsokkal a riválisokhoz képest, és ez lehet a jó szereplése egyik záloga.

Alonso különösen a lágy gumik jótékony viselkedésének szerepében bízik, annak ellenére, hogy az eddigi két szabadedzésen egyszer sem sikerült Sebastian Vettelnél jobb időt futnia. Úgy véli, a mai időmérőn továbbra is nagyon nehéz lesz megfogni a Red Bull éllovasát, de versenykörülmények között, hosszabb etapokon az Italia150° gumikímélő tulajdonságai sokat segíthetnek a jó eredmény elérése érdekében. Fernando azért abban is bízik, hogy már a mai kvalifikációra is sikerül közelebb kerülni a rohamléptekkel második világbajnoki címe felé száguldó Vettelhez.
 
"Hosszú távon a sebességünk rendben van. Általában itt  magas gumikopással kell számolnunk, ami nekünk jó, mert úgy tűnik az autónk óvatos a gumikkal, jobb a többieknél. A gumikopás most nekünk kedvezhet. Az előző évben a pénteki napon volt némi problémánk, utána az időmérőt azonban megnyertük. Remélem, most is hasonlóképpen harcolhatok majd a legjobb pozícióért. Ennek ellenére realisták vagyunk, mert egy nagyon erős Red Bult láthatunk, ezért nem lesz túl könnyű. Abban reménykedünk, hogy a dolgok jobbra fordulnak."
 
 
Az edzések alatt a Red Bull körideje ugyan jobb volt, Alonso azonban kiemelte a Ferrari kitűnő kiegyensúlyozottságát, ami szintén bizakodásra adhat okot a spanyol világbajnok számára. Alonso természetesen azzal is tisztába van, hogy egy nap alatt is sok minden változhat, és kiemelte, hogy a pálya szegély cseréje miatti piros zászlós idő, ami miatt fél órával kevesebbet tölthettek a pályán, hiányozhat a beállításoknál. Ez véleménye szerint tovább nehezíti, hogy tökéletes időt futhassanak az időmérőn, bár az edzés körülményei miatt a köridőkből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni.
 
 
"Többé-kevésbé elégedettek vagyunk az autóval. De olyankor igen nehéz az autóban rejlő potenciál kiaknázása, ha csak egy két kört futhatunk a gumikon, maximum teljesítményen. A piros és a sárga zászlók miatt állandóan nagy volt a forgalom, ezért úgy gondolom, az idők kissé összekeveredtek. Biztos vagyok abban, hogy néhányan a gyorsabb srácok közül nem teljesítettünk megfelelően ezek miatt az okok miatt, és a többiek közül vannak akik előrébb voltak, ezért holnap kicsit nagyobb küzdelem várható."
 
Fernando Alonso tehát bizakodó, elsősorban a versenytempóját illetően, és azért az edzések alapján nincs is oka panaszra, hiszen egy negyedik és egy második leggyorsabb idő, még a piros zászlós és sárga zászlós periódusok ellenére sem akkora probléma. Hogy a tavalyi évhez hasonlóan idén is sikerül-e megszereznie a pole-t, az néhány óra múlva kiderül, mint ahogy az is, hogy sikerül-e neki, illetve Mark Webbernek vagy Jenson Buttonnak megakadályoznia Vettelt abban, hogy már Szingapúrban ünnepelhesse második világbajnoki címét.
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

 

 

 

Szólj hozzá

ferrari f1 forma1 2011 fernando alonso gumitaktika szingapuri nagydíj szingapur szabadedzés