2011. sze 24.

Mark Webber volt leggyorsabb a szingapúri időmérő előtt

írta: FormaNet
Mark Webber volt leggyorsabb a szingapúri időmérő előtt

A Szingapúri Nagydíj utolsó, egy órás szabadedzésén Mark Webber mindössze 27 ezredmásodperccel bizonyult gyorsabbnak Jenson Buttonnál, míg a harmadik legjobb időt autózó Sebastian Vettel is csak bő két tizeddel maradt le ausztrál csapattársától. 
 

Tegnap több kanyarban is problémák adódtak a kerékvetőkkel, ami miatt az első szabadedzés fél órával lerövidült, mivel bizonyos helyeken el kellett távolítani a rázóköveket, néhol pedig a meglazult elemeket kellett rendbe tenni. A problémás részeket tegnap éjszaka javították a pályamunkások, és egyes részeken visszahelyezték a kerékvetőket, máshol pedig felfestéssel korrigáltak.
 
Az utolsó, 60 perces szabadedzésen ahogy zöldre váltott a lámpa, a mezőny máris munkához látott, és az installációs körök után Jerome D’Ambrosio egy gyengécske két perces körrel nyitotta meg a sort.
Félidőben már csak a két Ferrarinak és a két Red Bullnak nem volt mért köre, a top helyet pedig Jenson Button foglalta el 1:48-as idővel, mögötte Nico Rosberg, és Adrian Sutil volt ekkor.
 
Az utolsó négyesből Fernando Alonso elsőként hajtott pályára, és rögtön egy második legjobb időt autózott, mögé pedig Mark Webber és Sebastian Vettel is besorakozott. Második nekifutásra már 1:47-es idővel Vettel hátrébb tessékelte Buttont, majd hamarosan Alonso is követte a német példáját, és beautózta magát 1:48 alá, de majd két tizeddel elmaradt a red bullos körétől. Vettel, Alonso, Button trió mögött ekkor Webber és Massa foglalt helyet, míg a hosszú etapokat teljesítő Lewis Hamilton csak a középmezőny végén, a 18.helyet bérelte ki.
 
A szuperlágy gumik először a Mercedesekre kerültek fel, amivel Michael Schumacher rövid időre felugrott a második helyre, majd nem sokkal ezután csapattársa, Rosberg vette át a helyét.

 
A többség az utolsó tíz percre váltott opciós Pirellikre, amivel elsőként Fernando Alonso közelítette meg Vettel tegnapi legjobbját 1:46.452-es körével, majd Button kontrázott és megfutotta a hétvége addigi leggyorsabb körét (1:46.108).
 
A rohamosan javuló aszfalton azonban még az utolsó öt percben tovább változott a sorrend, és Button után Webber került az élre, míg Vettel elsőre csak a harmadik legjobb időt autózta a szuperlágy abroncsokon. A német később sem tudott javítani, és bő két tizeddel elmaradt Webber első helyet érő gyorskörétől.
 
Időközben Lewis Hamilton is csatlakozott az élmenőkhöz, és felsorakozott Alonso mögé az ötödik helyre. Mögötte a két Mercedes, Felipe Massa, Kobajasi Kamui és Adrian Sutil végzett az első tízben.
A Renault-k továbbra is csak a középmezőny hátsó régióját erősítették, és mindössze egy 16-17. helyre futotta a két pilótától.
Vitantonio Liuzzi nagyon kikapott újonc csapattársától, Daniel Ricciardótól, aki még Trulit és Glockot is beelőzte, és a 20. helyen zárt. 
 
Harmadik szabadedzés eredménye:
 
 

 FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

f1 webber szingapúr formula 1 harmadik szabadedzés