2011. sze 29.

Kubica orvosa szerint már nem kérdés a lengyel pilóta visszatérése az F1-be

írta: FormaNet
Kubica orvosa szerint már nem kérdés a lengyel pilóta visszatérése az F1-be

Nagy a bizonytalanság a Lotus Renault háza táján, mind a pénzügyi vonatkozások, mind pedig a jövő évi pilótapáros tekintetében. Felröppentek már hírek arról, hogy az istálló anyagi gondokkal küzd, majd ezt részben cáfolandó, az a hír is szárnyra kelt, hogy a tulajdonos, Genii Capital a Lotus Car felvásárlására készül. A 2012-es szezon pilótái sem nevezhetőek még biztosnak, főleg, hogy az alakulat októberre halasztotta a döntést, mondván a télen balesetet szenvedett Robert Kubicának addig kell nyilatkoznia, hogy egészségi állapota lehetővé teszi-e a versenyzését a következő szezonban.

Kubicával kapcsolatban sokan a jól értesültség látszatát keltve egyértelműen kijelentették már többször is, hogy a lengyel kiválóság sérülései olyanok, hogy nem térhet többé vissza a király-kategóriába. A menedzser ezt többször is cáfolta, ám egyik feltételezést sem lehet igazán objektívnek tekinteni. Akik állítják, hogy nem térhet vissza, nagy valószínűséggel csak a híradásokra, hírekre alapozhatják kijelentéseiket, míg a menedzsernek szinte üzleti érdeke, hogy folyamatosan biztosítsa a rajongókat, na és persze Robert alakulatát, hogy nem lesz semmi gond. A lengyelnek még nincs szerződése a jövő évre, éppen ezért fontos, hogy a Renault minél később szerződtesse le 2012-re a pilótákat, hiszen most nagyon igaz az a mondás, hogy aki időt nyer, az életet nyer.
 
A Kubica visszatérését tagadók közül nem valószínű, hogy bárki is beszélt volna a pilóta kezelőorvosával, aki a napokban egyértelműen kijelentette, hogy a lengyel biztosan visszatérhet 2012-ben a Formula-1-be.
 
 Dr. Riccardo Ceccarelli elmondta, hogy az időpontot még hajszálpontosan nehéz lenne megmondani, de az bizonyos, hogy Kubica jövőre már versenyezhet.
 
"Teljes bizonyossággal mondhatom, hogy Robert 2012-ben F1-es pilóta lesz. Nem tudom megmondani, hogy mikor, de november és január között biztosan."
 
Az orvos azt is elárulta, hogy Kubica jobb kezének teljes funkciói, és ezzel együtt a használhatósága rövid időn belül maximálisan rendbe lesznek.
 
"Igen, ez nagyszerű dolog, a gyógyulás folyamatos. Ne feledjük, hogy Robertnél a sérülések háromból két ideget is érintettek, és sérültek az inak és az izmok is, de az érzékélés vissza tért az újjakba. Robert lábában még szegecsek vannak, és nem sietjük el az eltávolításukat, mert minél tovább vannak bent, annál jobb az eredmény. Szóval, ahogy vártuk a kar és a könyök gyógyulását, az megfelelő, de nem szabad sürgetni. Az izmai hónapok óta inaktívak, így időre van szükség, hogy visszanyerje az erejét. De a fő kérdés – hogy képes lesz-e ismét a Formula-1-ben vezetni – már nem kérdés” – nyilatkozta Robert Kubica kezelőorvosa.
 
 
A menedzser, Daniele Morelli elmondta, hogy a Renault csapatfőnöke, Eric Boullier által a megszabott határidőt nehéz lesz teljesíteni, de ez most már egyértelmű, hogy a lengyel pilóta rövidesen visszatérhet a száguldó cirkuszba.
 
"Nem tudjuk megjósolni a pontos dátumot, a természeten sok múlik. De optimisták vagyunk, nagyon optimisták, és azt gondolom, pár hét csúszás nem befolyásolhatja a terveinket. Egy azonban biztos, hogy visszatér. Most a legfontosabb, hogy az izmok fejlődjenek"- zárta Kubica menedzsere mondanivalóját, a tőle megszokott optimizmussal.
 
A lengyel pilóta jövő évi versenyzése a jelek szerit most már leginkább azon múlik, hogy a Lotus Renault alakulata ad-e még némi időt számára, hogy bizonyíthassa, képes lesz jövőre megfelelő teljesítményt nyújtani, és ezt minden bizonnyal befolyásolhatja majd, az ülésekért sorban álló pilóták idei további teljesítménye is, és a szponzorok ajánlatai.
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

 

 

 

Szólj hozzá

f1 forma1 robert kubica lotus renault