2011. okt 02.

Norbert Haug: Sebastian és Mark jó munkát végeztek, de ez a dominancia nem tart örökké

írta: FormaNet
Norbert Haug: Sebastian és Mark jó munkát végeztek, de ez a dominancia nem tart örökké

Sebastian Vettel a soron következő Japán Nagydíjon minden bizonnyal pontot tesz az idei bajnokság végére, és mivel az elmúlt években már hozzászoktunk a rendkívül izgalmas, fordulatos és drámai végjátékokhoz, talán ezért most sokan unalmasnak találják a 2011-es szezont. Formula-1-es berkekben azonban nem feltétlenül értenek egyet ezzel a véleménnyel. A Mercedes motorosport igazgatója Norbert Haug például egyáltalán nem gondolja, hogy Vettel dominanciája unalmassá tette a 2011-es idényt.
 
 
Sebastian Vettel a szezon eddigi 14 versenyhétvégéjén mindössze egyszer nem állhatott fel a dobogóra, és kilenc győzelmével, valamint négy második helyezésével mostanra már egyetlen rivális maradt talpon Jenson Button személyébe, de a brit matematikai esélye is mindössze egyetlen egy pontocskán múlik. Vagyis gyakorlatilag Szingapúrban (vagy talán már Monzában) eldőlt, hogy idén bizony nélkülöznünk kell az izgalmas fordulatokat, legalábbis ami a bajnoki címért zajló küzdelmet illeti. A 2010-es szezon ebben a tekintetben talán minden idők legjobb éve volt, ugyanakkor nem egyszer előfordult, hogy egy-egy verseny unalomba fulladt.
Most ennek ellenkezője tapasztalható, és Norbert Haug szerint ez legalább annyira izgalmas, mint egy kiélezett bajnoki versengés.
 
"Nem hiszem, hogy a világbajnokság unalmas, sőt úgy gondolom, hogy az egyik legizgalmasabb szezon, ami valaha is volt, pedig  én már jó ideje itt vagyok. A Pirelli nagyon jó munkát végzett, mint ahogy a DRS is, és nagyon sok meglepetés is volt. Jenson Button Kanadában például az utolsó helyre esett vissza, majd megnyerte a futamot, miután körönként két másodpercet adott a mezőnynek. Szóval nagyon sok meglepetés volt ebben az évben, amire még a szakemberek sem számítottak" – vélekedett a Mercedes motorsport igazgatója, aki maximálisan elismeri Sebastian Vettel idei teljesítményét, és teljesen megérdemeltnek tartja a 24 esztendős versenyző hatalmas sikereit..
 
"Sebastian egy nagyon különleges és tehetséges srác. Nagyon sokat tanul, nagyon koncentrált, és inteligens versenyző. Mindenkép meg kell emelni a kalapunkat előtte. Egy nagyszerű pilóta, és minden egyes pontot, amit ez idáig kapott, maximálisan kiérdemelte."
 
 
A dicséret mellett Haug természetesen azért arra is figyelmeztetett, hogy a dominancia nem tart örökké.
 
"Mindig voltak olyan időszakok a Formula-1 történelmében, amikor egyes csapatok domináltak. A Williamsnek és a McLarennek is voltak ilyen időszakai, és persze ott van a Ferrari, most pedig már a Red Bull is ide tartozik, és Sebastian és Mark (Webber) nagyon jó munkát végez. De egy biztos, ez a dominancia nem tart örökké. Tudjuk ezt már a múltból."
 
 
FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

mercedes f1 formula 1 norbert haug