2011. okt 04.

A Ferrari suttogója szerint a Massa-Hamilton ügy, és a rádióüzenet is csak sok hűhó semmiért

írta: FormaNet
A Ferrari suttogója szerint a Massa-Hamilton ügy, és a rádióüzenet is csak sok hűhó semmiért

A Ferrari hivatalosan is tagadja, hogy a Szingapúri Nagydíjon a Rob Smedley mérnök által Felipe Massának küldött rádióüzenet rossz szándékú volt.

Ahogy az már ismert, néhány napja a Szingapúri Nagydíj hivatalos futamösszefoglalójában nyilvánosságra került egy rádióüzenet, melyben a brazil pilóta versenymérnöke arra buzdítja a pilótát, hogy tegye tönkre Hamilton versenyét.

A két pilótának idén már nem a szingapúri eset volt az első konfliktusa egymással, mely konfliktust Massa azzal is növelte, hogy a szingapúri incidens után, a kötelező interjúk kellős közepén köszönte meg a McLaren pilótájának, hogy vakmerő előzési kísérletével tönkretette a versenyét.
 
Ezek után került nyilvánosságra a Ferrari rádióforgalmazása, mely kisebb vihart kavart.
 
Az ügyet a Ferrari gúnyos és ironikus megjegyzéseiről híres "Suttogó ló" álnév mögé bújtatott szerzője sem hagyta szó nélkül, és úgy véli, az egész rádióüzenetet csupán felfújták.
 
Az olasz istálló elismerte az üzenet tényét, hiszen az nyilvános forgalmazásban hangzott el, de azt tagadták, hogy ennek bármiféle köze is lenne a röviddel ezután bekövetkezett ütközéshez, amikor is Massa jobb hátsó kereke defektet kapott, Hamiltonnak pedig az orrkúpja bánta az esetet.
 
"Szavak, szavak, szavak…Néhány brit napilapot olvasva úgy tűnik a Suttogó nincs egyedül azzal, hogy Rob Smedley Szingapúri Nagydíjon történt kijelentésére bukkanva William Shakespeare jutott eszébe, azaz egy vakondtúrásból hatalmas polémiahegy épült" – elmélkedett a Suttogó a Ferrari honlapján. 
 
"Az igaz, hogy Felipe Massa versenymérnökét egy pillanatra elkapta az indulat, és azt az igét használta, hogy ’tönkre tenni’. Talán nem ez volt a legjobb kifejezés, de minden bizonnyal nem a rossz szándék vezérelte, különösképpen akkor, ha figyelembe vesszük, hogy Rob egy Middlesbrough-i srác, ott született és ott is nőtt fel. Az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy ez az üzenet Felipe számára az ötödik kanyar kijáratánál érkezett, a 11. körben, melynek a végén mind a Ferrari pilótának, mind pedig Hamiltonnak ki kellett jönniük a boxba. Más szavakkal, ennek semmi köze sem volt ahhoz ami velük történt a következő körben. Ez lehet, hogy nem lenne elég a félreértések elkerüléséhez, de az ilyen bármikor megtörténhet a Formula-1 frenetikus világában. És ilyenkor Avon dalnokának (így is nevezték Shakespeare-t - a szerk.) érezve magát, mindenki csak mondja a magáét, pedig az egész nem több mint sok hűhó semmiért.”
 
 
Felipe Massa blogbejegyzésében szintén abszurdnak tartotta a feltételezést, mely szerint az üzenet összefüggésben lett volna a balesettel.

"Hallottam, hogy kisebb vihart kavart egy megjegyzés, amit a versenymérnököm mondott nekem, de azon kívül, hogy nem is emlékszem mit mondott Rob, nem hiszem, hogy ebből problémát kellene csinálni, és összefüggésbe hozni az üzenetet a balesettel. Ez két különböző időpontban volt, semmi közük egymáshoz."
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
 
Szólj hozzá

f1 forma1 lewis hamilton felipe massa rob smedley szingapúri nagdjí