2011. okt 04.

A Sauber szerint Perez tesztje még nem egyenes út a Ferrarihoz

írta: FormaNet
A Sauber szerint Perez tesztje még nem egyenes út a Ferrarihoz

Miután Sergio Perez nemrégiben a Ferraritól lehetőséget kapott egy tesztre, megindultak a találgatások, hogy 2013-ban a mexikói érkezhet Felipe Massa helyére. A Sauber azonban cáfolta, hogy Perez tesztje összefüggésben lenne egy esetleges ferraris szerződéssel.
 
Sergio Perez idén bekerült a Ferrari Akadémiára, és nemrégiben a GP2-ben harmadik helyen záró Jules Bianchival együtt Fioranóban tesztelhette a 2009-es versenyautót, az F60-ast, illetve a Ferrari szimulátorát is kipróbálta.  
 
Annak idején Felipe Massa is hasonlóan kezdte pályafutását, hiszen a Sauber pilótájaként kapott lehetőséget a maranellóiaktól, majd egy szezon erejéig tesztpilóta is lett az olaszoknál.
Sokan talán ezért látják most Perezben Massa utódját, Peter Sauber szerint azonban a mexikói újonc helyzete teljesen más, mint anno Massáé volt.
 
"Nem lehet a kettőt összehasonlítani, hiszen Felipe Massának már szerződése volt a Ferrarival, amikor hozzánk érkezett"- jelentette ki Peter Sauber a találgatásokkal kapcsolatban.

 
A csapat ügyvezető igazgatója, Monisha Kaltenborn pedig elmondta, hogy Perez ferraris tesztje mindössze a Ferrari Driver Academy programjának része volt, és egyelőre többről nincs szó.
 
"Ő (Perez) része az akadémiának, de alapvetően ez a két dolog párhuzamosan fut. Az akadémia célja, hogy olyan versenyzőket neveljen, akik majd valamikor bekerülhetnek a Formula-1-be, de ő már bent van az F1-ben, így azt gondolom, hogy már rendelkezik megfelelő távlatokkal. Ebben az ügyben jelenleg nincsenek további tervek, úgy tudjuk, hogy csak egy tesztről volt szó. A programban mi nem veszünk részt, és nem is szeretnénk ilyenfajta konfliktusokat, a Ferrari pedig ezt tiszteletben tartja. Egyszerűen arról van szó, hogy most találtunk egy időpontot erre a tesztre, és ennyi."

  

FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

f1 formula 1 sauber sergio perez ferrari teszt