2011. okt 12.

Hivatalos! Új tulajdonos a Force Indiánál

írta: FormaNet
Hivatalos! Új tulajdonos a Force Indiánál

A múlthéten felreppent a hír, miszerint Vijay Mallya megválik csapatától, a Force Indiától, de akkor még a tulajdonos cáfolta az eladásról szóló spekulációkat. Szerdán azonban a csapat honlapján hivatalosan is megerősíttette, hogy a Sahara India Pariwar befektetői csoport, India legnagyobb sport patrónusa, tulajdonrészt szerzett a Force Indiában.
 
A bejelentés a mai napon Új-Delhiben történt meg, melyből kiderült, hogy a napokkal ezelőtt szárnyra kelt hírek igaznak bizonyultak.  
India első és egyetlen Formula-1-es csapatában a Sahara India Pariwar hozzávetőlegesen százmillió dollár befektetéssel 42.5 százalékos tulajdonrészt vásárolt.
Dr. Vijay Mallya ugyancsak 42.5 százalékkal továbbra is résztulajdonosa az alakulatnak, a maradék 15 százalék a Mol család (Michiel Mol egykor a Spyker résztulajdonosa volt) tulajdonát képezi.
 
A csapat új logóján ezentúl a Sahara Force India F1 Team lesz olvasható, ezzel együtt természetesen az alakulat neve is megváltozik. Az új logót a befektető cég-, és immár a Sahara Force India elnöke, Saharasri Subrata Roy Sahara és dr. Vijay Mallya közösen leplezték le a mai sajtótájékoztatón Új Delhiben.
 
A Sahara csatlakozása a Force Indiához megfelelő forrásokat és lehetőségeket biztosít a technológiai fejlesztések területén, amitől további előrelépést remél az alakulat.
 
A befektető cég elnöke elmondta: "India új magasságokat ért el az egész világon, beleértve a sportot is. A Formula-1-es autók és versenyek mindig a nyugati világ bástyái voltak. Az, hogy ez az izgalmas sport Indiába is megérkezett, büszkeséggel tölt el engem, és minden honfitársamat. Duplán büszke vagyok arra, hogy a Sahara társtulajdonosa lehet India egyetlen F1-es csapatának, és biztos vagyok benne, hogy ez az együttműködés további büszkeséget, és sikereket hozhat szeretett nemzetem számára.”

 
Az együttműködés nem is jöhetett volna jobbkor, mint az Indiai Nagydíj előtt, hiszen rajongók milliói lehetnek tanúi annak, hogy a Formula-1-es álmok valóra váltak Indiában.
 
Dr. Vijay Mallya csapatfőnök és ügyvezető igazgató szintén üdvözölte az együttműködési megállapodást: "Örömömre szolgál, hogy üdvözölhetem Saharasri Subrata Roy Saharát, a Sahar Force India elnökeként. Egy ideje már büszke lehetek arra, hogy India felkerülhetett az F1 programjába a Force Indiával együtt, és arra, hogy csapatunk teljesítményét a jelenlegi szintre emeltük. A Sahara Group nagyon fontos szerepet tölt be az ország sport-fejlesztésében, éppen ezért ideális partnere a Force India F1 Teamnek ahhoz, hogy minél nagyobb sikereket érhessünk el a Formula-1-es világbajnoki sorozatban.” 
 
FormaNet, Varga Viktória
Szólj hozzá

f1 formula 1 force india új tulajdonos sahara india pariwar