2011. okt 12.

Mateschitz nem engedi pihenni a csapatot, miközben a szezonzáró bulira készül

írta: FormaNet
Mateschitz nem engedi pihenni a csapatot, miközben a szezonzáró bulira készül

A Red Bull tulajdonosának, Dietrich Mateschitznek határozott véleménye az, hogy a szezon hátralévő négy futamán sem engedhetnek ki, hiszen ez az időszak már javarészt, a jövő évi sikerek alapjainak megteremtéséről szól.

 
Azt követően, hogy Sebastian Vettel a Japán Nagydíjon sikeresen megvédte világbajnoki címét, az osztrák üzletember, Dietrich Mateschitz elmondta, most arra kell fókuszálni, hogy a riválisok jelentősen javultak, így továbbra is fontos, hogy az elkövetkező futamokra csapata ugyanolyan felkészülten érkezzen mint eddig, mivel meggyőződése, hogy mind a McLaren, mind pedig a Ferrari jövőre sokkal nagyobb kihívás lesz a Red Bull számára, mint az idei szezonban.
 
"Biztos, hogy Sao Paulóig keményen fogunk dolgozni. A fejlesztésekkel sem állunk le. Mivel csak kisebb szabályváltozások lesznek, minden, amit idén csinálunk, már a jövő évi RB8-as része lehet. Most építjük az alapjait a 2012-es világbajnokságnak. Teljesen tisztába vagyunk azzal, hogy a Ferrari, a McLaren és a Mercedes is fokozzák erőfeszítéseiket, hogy jövőre a csúcsra érjenek. A 2011-es év végi legjobb fejlesztései a 2012-es évre jelenthetnek hasznot.”
 
Mateschitz számára nem volt meglepő, hogy Vettel ismét világbajnok lett, különösen a remek szezonkezdés után. Az osztrák elárulta, hogy már a téli tesztek eredményei után egyféle nyugodt magabiztossággal nézett a szezon elébe.
 
"Az első teszten, az első körök után tudtuk, hogy az autó ismét gyors lesz. De közben azért arra is gondoltunk, hogy arra is van esély, hogy valami közbejön, amire előzőleg nem számítottunk. Egy idő után azonban Sebastian előnye elég nagy volt ahhoz, hogy ne legyen meglepetés a második világbajnoki címe. Hittünk benne. Viszont a rivális csapatokkal kapcsolatban, mint a McLaren és a Ferrari, soha sem lehetünk semmiben biztosak. Csak akkor van vége, ha matematikailag is vége van. Az egész csapat nagyon magabiztos volt az első teszt óta. Úgy kezdtünk, hogy volt valamennyi előnyünk, de ezt az előnyt meg kellett tartanunk, és ez soha sem könnyű. Mindenki tudja, hogy az F1-ben milyen gyorsan megfordulhatnak a dolgok” - fogalmazott a Red Bull tulajdonosa, ugyanakkor most már teljességgel elképzelhetetlennek tartja, hogy csapata ne nyerné meg a konstruktőri világbajnoki címet is, ezért már a Sao Paulóban tartandó bulira hangolódik.
 
"A konstruktőri világbajnoki címet most még nem szereztük meg, de a helyzet hasonló ahhoz, amilyen a pilóták versenyénél volt. Nem valószínű, hogy ne szereznénk pontokat az elkövetkező versenyeken. A Ferrari és a McLaren ismét egymástól fog majd pontokat rabolni. De azt azért tudjuk, hogy az ördög nem alszik. A csapat minden bizonnyal Sao Paulóban fog ünnepelni vasárnap este. Lehet, hogy az előző évhez hasonlóan egy másik bulit is tartunk majd Salzburgban, de még semmi sem biztos."
 
"Ez a szezon gazdaságilag is nagyon sokat jelentett számunkra. A nettó költségvetésünk a tavalyi eredmények miatt idén alacsonyabb volt, mint 2010-ben. 2012-ben pedig a sikerek miatt még alacsonyabb lesz, mint idén volt.”
 
A tulajdonos természetesen kiemelte Vettel idei teljesítményét, és úgy véli, az immáron kétszeres világbajnok bámulatos szezont tudhat maga mögött.
 
 
"Sebastian idei teljesítménye hihetetlen volt. Főként azért, mert folyamatosan hozta a jó formáját. Mindenki tudja, hogy nagyon jó. Meg van a tehetsége, fegyelmezett, koncentrált, és képes arra, hogy teljesen ráösszpontosítson egy körre, és ha szükséges, még növelje is a teljesítményét. És ha megfigyeljük a folyamatosságot a teljesítményében, az hihetetlen.”
 
"Marknak nem volt könnyű megtalálni a motivációt, és a gumik megfelelő beállítását. Meg kellett birkóznia a sok balszerencsével, úgy ahogy a tavalyi szezon elején Sebnek is. Mindemellett Mark is egy bizonyítottan top pilóta, akire lehet támaszkodni” – vette védelmében az ausztrál versenyzőt Mateschitz.
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
 

 

 

 

Szólj hozzá

f1 forma1 mark webber sebastian vettel f1 világbajnok red.bull dietrich mateschitz