2011. okt 12.

Ross Brawn: Érdekes lesz látni Sebastiant, amikor nem az övé lesz a legjobb autó

írta: FormaNet
Ross Brawn: Érdekes lesz látni Sebastiant, amikor nem az övé lesz a legjobb autó

A kétszeres világbajnok, Sebastian Vettel legnagyobb kihívása nem az lesz, hogy meg tudja-e ismét védeni világbajnoki címét, hanem az, hogy mire lesz képes akkor, ha egy napon már nem ő ül a mezőny legjobb autójában. Ezt, és ehhez hasonló kérdéseket sokan tesznek fel mind a száguldó cirkusz résztvevői, mind a szurkolók közül, olykor ennél élesebb formában. A napokban Ross Brawn, a Mercedes csapatfőnöke, a Ferrari sikereinek egyik kulcsfigurája elmélkedett el ezen.

Brawn úgy véli, Vettel helyzete a mezőnyben akkor lesz igazán nyilvánvaló, ha már nem élvezheti a legjobb autó nyújtotta előnyöket.
 
"Sebastian pályafutásának az lesz a legérdekesebb szakasza, amikor már nem ő kapja a legjobb autót” – vélekedett Brawn, aki Michael Schumacher mindegyik bajnoki címében szerepet játszott, és a német versenyzővel együtt két benettonos trófea után Maranellóban igazolt, és 2000-ben hozzásegítette a Ferrarit ahhoz, hogy 1979 után újra egyéni világbajnoki címet ünnepelhessen.
 
"Úgy vélem, ha adott egy fantasztikus versenyző és a legjobb autó, az verhetetlen párosítás. Érdekes lesz látni Sebastiant szerepét, Sebastian ráhatását, Sebastian helyzetét, amikor nem az övé lesz a legjobb autó, hanem neki kell majd azzá tennie. Ha ez valamikor eljön, mert egyszer majd el fog jönni, akkor ez egy újabb fejezet lesz számára. Talán az történik majd, hogy a siker érdekében elmegy egy másik csapathoz, és Sebastian számára az a kihívás pontosan olyan lesz, mint Michaelé volt, miután megszerezte második világbajnoki címét. Kérdés, hogy mi az új kihívás? Mi az új motiváció?”
 
"Michael számára a legfőbb motiváció az volt, hogy a Ferrarit sikerre vigye. Biztos vagyok abban, hogy Sebastian is így nézi majd a dolgot, mert azt mindenki úgy gondolja, hogy kiváló munkát végzett, de azt is, hogy a Red Bull egy fantasztikus autó. Az ambíciói még vihetik más irányba, ki tudja.”
 
Brawn úgy véli, Vettel egyik legjobb tulajdonsága, hogy az óriási sikerek sem változtatták meg, és ugyanaz a lendületes és pezsgő személyiség mint volt.
 
"Azt gondolom ezek az új srácok, mint amilyen Sebestian is, aki egy fiatal, életerős fiú, mind más és más személyiségek. Nagyon természetes és laza a hozzáállása, legalább is az eredményei szempontjából nézve. Nagyon könnyednek tűnik kívülről, bár nyilvánvalóan egészen más olyankor, amikor autóba ül, de személyiségéből adódóan kellően fesztelen."

 
"Michael mindig nagyon heves és koncentrált volt. Nem azt mondom, hogy Sebastian nem az, de az a mód, ahogy Michael hozzáállt a munkához, az a magas szintű intenzitás tette sikeressé az autóban ülve, vagy azon kívül, és természetesen a versenypályákon is. Seb kevésbé fényes karakter. Egyértelműen egy hatalmas tehetség, és úgy tűnik egyre erősebb lesz. Idén mindenki azt mondta, addig kell csak várni, amíg nyomás alá nem kerül, azzal majd nem fog tudni megbirkózni, de láthattuk, hogy kiválóan kezelte a dolgokat. Úgy gondolom a második világbajnoki címmel a magabiztosság egy másik fokára lépett." 
          

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

f1 forma1 michael schumacher sebastian vettel ross brawn f1 címvédő