2011. okt 25.

Chandhok csalódott, hogy nem versenyezhet hazai közönsége előtt

írta: FormaNet
Chandhok csalódott, hogy nem versenyezhet hazai közönsége előtt

Az első Indiai Nagydíjon egyetlen hazai versenyzőnek, Narain Karthikeyannak szurkolhat majd az indiai közönség, miután a Team Lotus hivatalosan is megerősítette, hogy Karun Chandhok nem kap lehetőséget. Chandhok nem titkolta, hogy nagyon meglepte a döntés, és természetesen csalódott.
 
Mint ahogy a Hispania Racing Team Európa Nagydíj után talonba tett indiai versenyzője, Narian Karthikeyan esetében is már hetekkel ezelőtt felröppent a hír, hogy hazájában újra versenykörülmények között bizonyíthat, így a Team Lotus tartalékjánál, Karun Chandhoknál is sejteni lehetett, hogy Indiában rajthoz állhat.
A HRT már hivatalosan is megerősítette, hogy Kartikeyan Vitantonio Liuzzi autóját kapja meg a hétvégére, ugyanakkor a Team Lotus nagy meglepetésre nem adott lehetőséget indiai pilótájának.
 
A csapat azért döntött a változatlan pilótafelállás mellett, mert a konstruktőrök versenyében meg szeretné tartani 10. helyét, így a hajrában már nem kockáztat. A tulajdonos, Tony Fernades a következőkkel indokolta döntését:
"Csapatunk szempontjából most az a fontos, hogy továbbra is fenntartsuk az előz hétvégéken elért szintet. Tudom, hogy az indiai rajongók látni szeretnék Karunt a vasárnapi versenyen, de a csapat jövője szempontjából a legjobb döntést kellett meghoznunk. Az érzelmi szempontok ugyan mellette szólnak, de figyelembe kellett vennünk, hogy idén keveset vezetett, és a pénteki első szabadedzéseken sokszor az időjárás miatt sem sikerült felkészülnie erre a versenyre. Ezért hoztuk meg ezt a nagyon nehéz döntést, hogy a hétvégén nem kap lehetőséget.”
 
A 27 esztendős versenyző csalódottan konstatálta Fernandes döntését, ugyanakkor továbbra is hosszú távon tervez a brit-maláj alakulattal, és reméli, hamarosan eljön majd az ő ideje is.
 
"Természetesen csalódott vagyok, hogy az első Indiai Nagydíjon nem lehetek ott a rajtrácson. Mindenki tudja, hogy egy versenyző számára érzelmi szempontból a hazai verseny a legfontosabb, különösen az én esetemben, hiszen azóta részt veszek ebben a projektben, mióta egy üres telken kijelölték a pályát - az elmúlt két napban például 28 interjút adtam" - nyilatkozta Chandhok az Autospotnak.
 
"Elsősorban azért csatlakoztam a csapathoz, mert hosszú távon hittek bennem. Remélem, hogy ez a hosszú távú együttműködés meghozza majd gyümölcsét, és egy napon lehetőségem lesz versenyezni. Most a csapat úgy döntött, hogy pillanatnyilag elsőbbséget élvez a tapasztalat, de természetesen Delhiben ott leszek a paddockban, és mindezt emelt fővel tehetem, hiszen mindent tőlem telhetőt megtettem, különösen az elmúlt három hónapban, hogy megmutassam Tony-nak, hosszú távon is helyem van az F1-ben.”

 
A 120.000 néző befogadására alkalmas létesítmény eddig közel 80.000 jegyet értékesített az első Indiai Nagydíjra, de a szervezők remélik, hogy a héten tovább növekszik ez a szám.
 
"Eddig közel 80.000 jegy kelt el, ami nagyon biztató tekintettel arra, hogy ez lesz India első F1-es versenye. Természetesen jobban örülnénk annak, ha jelenleg 90 százalékos eladásnál járnánk, hiszen ez az egyetlen bevételi forrásunk. De van még néhány napunk arra, hogy ez teljesüljön, úgyhogy drukkolunk azért, hogy sikerüljön” – nyilatkozta a promóter szóvivője.
 
Bár a Team Lotus döntése most nem feltétlen kedvez a további jegyértékesítésnek, Chandhok reméli, hogy nagy sikere lesz az első Indiai Nagydíjnak, és azok a rajongók sem fognak csalódottan távozni, akik esetleg miatta váltottak jegyet. 
 
"Nagyon büszke vagyok arra, hogy részese lehetek az indiai sport történelmi hétvégéjének. Remélem, hogy minden szurkolónak - köztük több száz rajongónak, akik szülővárosomból, Chennai-ből utaznak több ezer kilométert annak reményében, hogy versenyezni lássanak - egy csodálatos hétvégében lesz része.”

  

FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

f1 formula 1 karun chandhok team lotus indiai nagydí