2011. okt 27.

Horner nincs meggyőződve arról, hogy Webber elfogadná csapattársa segítségét

írta: FormaNet
Horner nincs meggyőződve arról, hogy Webber elfogadná csapattársa segítségét

A Koreai Nagydíj óta a konstruktőri világbajnoki címet is magáénak tudó Red Bullnál nem zárják ki annak esélyét, hogy támogatnak egy esetleges csapatsorrendet annak érdekében, hogy Mark Webber megszerezze a második helyet a pilóták bajnokságában, hozzá téve, hogy versenyzőik továbbra is szabadon versenyezhetnek, amennyiben úgy látják jónak.

Miután az alakulat idén mindkét világbajnoki címet megszerezte, most a prioritás az, hogy Mark Webber másodikként végezzen a szezon végére.
 
Sebastian Vettel nemrégiben egy beszélgetés során célzott arra, hogy hajlandó akár egy győzelmet is beáldozni azért, hogy Webbert plusz pontokhoz segítse.
 
Az Indiai Nagydíj előtt a Red bull csapatfőnöke, Christian Horner elmondta, hogy a csapat inkább azt szeretné, ha Webber magától érné el a jobb helyezéseket, de azért nem tart teljesen lehetetlennek, egy esetleges helycserét sem a pilóták között.
 
"Úgy gondolom, hogy a csapat részéről mindent megteszünk, hogy segítsük Markot. Egy beszélgetésre lenne szükség a pilóták között, de biztos vagyok abban, hogy Mark saját maga szeretné elérni. Nem vagyok meggyőződve arról, hogy Mark elfogadná az ilyen segítséget, de abban bizonyos vagyok, ha ezt kérné Sebastiantól, ő hajlandó lenne segíteni.”
 
Horner úgy véli, a második helyért való harc Mark számára nagyon hasznos lenne, és a csapat ebben minden támogatást megad az ausztrál pilótának.
 
"Mark számára ez nagyon fontos. Fontos azért is, mert szép lenne őt látni győztesként, még az idei szezon vége előtt. Nyilvánvalóan Sebastian célja a statisztikájának további javítása, ezért kihívás számára minden hátralévő verseny az idén. A hozzáállásunk ehhez a hétvégéhez is ugyanolyan, mint az összes többihez, lássuk mit tudnak."
 
Arra a kérdésre, hogy vajon Webber élne-e a kínálkozó segítséggel a második hely megszerzése érdekében Horner így felelt: "Nem vagyok biztos abban, hogy Mark így szeretne jó eredményt elérni, szerintem jobb számára ha versenyben szerez lehetőséget, és közben talán ha úgy alakulnak a dolgok, esetleg elfogadja majd. Az más dolog, ha mondjuk az utolsó versenyen kerül ilyen helyzetbe, és az év végi helyezése múlik ezen, de egyelőre inkább a pályán hagyjuk eldőlni a dolgokat, ahogy azt egész évben tettük.”
 
 
A Red bull tehát nem zárja ki teljesen a csapatsorrendet, ám ez nem azt jelenti, hogy utasítanák a pilótákat bármire, annak ellenére sem, hogy fontos lenne számukra Webber második helye is. Horner szavaiból inkább az tűnik ki, hogy a pilótákra bízzák a dolgot, és ha a helyzet úgy adódik, akkor nem gördítenek akadályt a helycsere útjába.
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
 
Szólj hozzá

f1 red bull mark webber sebastian vettel christian horner csapatsorrend csapatutasítás forma1.