2011. okt 29.

Egy perces néma csenddel kezdődik az első Indiai Nagydíj

írta: FormaNet
Egy perces néma csenddel kezdődik az első Indiai Nagydíj

A Formula-1-es mezőny holnap az Indiai Nagydíj előtt egy perces néma csenddel tiszteleg Dan Wheldon és Marco Simocelli emléke előtt. 

 

Mint ahogy az egész autó-motorsport társadalom, úgy a Formula-1 résztvevői is megrendülten fogadták a két héttel ezelőtti IndyCar zárófutamán történt hatalmas tömegbalesetet, melyen Dan Wheldon halálos sérülést szenvedett. Majd a múlt hét vasárnap a MotoGP malajziai versenyén történt tragédia, ahol Marco Simoncelli életét vesztette, már szinte sokkolta, de legalábbis mélységesen lesújtotta a király-kategória mezőnyét. Egy héten belül két kiváló versenyzőt elveszíteni óriási tragédia, így az F1-es paddockban is rengetegen beszélnek a történtekről, az Indiai Nagydíj rajtprocedúrája előtt pedig egy perces néma csenddel tiszteleg majd a Formula-1-es társadalom a két versenyző emléke előtt. 
 
Mindemellett szinte minden pilóta valamilyen formában elbúcsúzik Dan Wheldontól és Marco Simoncellitől.

 

Jenson Button jól ismerte Dan Wheldont, hiszen együtt versenyeztek még a gokartos években. A 2009-es világbajnok bukósisakját matricázta fel, illetve csapatársával, Lewis Hamiltonnal együtt egy fekete karszalagot is visel a hétvégén, Wheldonra emlékezve.

A Ferrarinál mindkét versenyző bukósisakjára ragasztott matricával tiszteleg Marco Simoncelli (58) és Dan Wheldon (DW) emléke előtt, és Rubens Barrichello szintén ezt a két matricát viseli fejvédőjének két oldalán.

Mark Webber sisakján is látható a matrica, valószínűleg Vettel is viseli. 

A Team Lotus veterán olasz versenyzője, Jarno Trulli különleges sisakfestéssel búcsúzik honfitársától, Simoncellitől.

A Hispania Racing Team autóira gyászszalagot festettek

Szólj hozzá

f1 formula 1 rajt simoncelli indiai nagydíj wheldon