2011. okt 30.

Hamilton: Massa valószínűleg nem vett észre

írta: FormaNet
Hamilton: Massa valószínűleg nem vett észre

Az első Indiai Nagydíjon tovább folytatódott Felipe Massa és Lewis Hamilton idei kálváriája, ám ezúttal a brazilnak "gurult el a visszapillantó tükre". Lewis Hamilton csalódottan nyilatkozott a futamot követően, de nem haragszik ferraris kollégájára, és véleménye szerint mindössze annyi történt, hogy Massa nem vette észre, hogy már mellette van.
 
Az egykori két jóbarát igen régen beszélt egymással, néhány vitatott incidensnek köszönhetően, sőt legutóbb egy szuzukai koccanást követően Felipe Massa már az FIA segítségét kérte az ügyben, hogy fékezzék meg Hamiltont, mert a brit egyszerűen nem bír magával a versenypályán.
 
Az Indiai Nagydíjon 24. körében újra egymásra talált a két pilóta, ám ezúttal éppen Felipe volt figyelmetlen, amiért később a versbíróságtól meg is kapta boxutcaáthajtásos büntetését.
Hamilton belső íven próbált elmenni aferraris mellett, ám a brazil valószínűleg nem vette észre, hogy a McLaren már mellette van, és egyszerűen ráhúzta a kormányt, aminek ütközés lett a vége.
 

 
Hamilton sérült autójával egy nem tervezett boxkiállásra kényszerült, így a hatodikról a kilencedik helyre esett vissza, végül a két Mercedes mögött, a hetedik helyen intette le a kockás zászló.
A McLaren 2008-as világbajnoka úgy gondolja, hogy Massa nem hagyott számára elég helyet, így ő semmit nem tehetett annak érdekében, hogy elkerülje az ütközést. Hamilton a leintést követően egyértelműen csalódottan nyilatkozott:
 
"Nem tudok sok mindent mondani, ez egy kiábrándító nap volt. Csapatommal együtt egész hétvégén keményen dolgoztunk, mint mindig, így most nem igazán tudom, hogy mit mondjak. A verseny kezdete előtti egy perces megemlékezésben Felipével egymás mellett álltunk. Már hosszú ideje nem beszél velem, de most átöletem, és sok szerencsét kívántam neki a versenyéhez. A futamon megpróbáltam megelőzni, de valószínűleg nem látott, és ezért nem adott nekem elég helyet, ami miatt összeütköztünk. Valóban nagyon sajnálom, a csapatom többet érdemelt volna.”

 
Hamilton szerint a balesetnél megsérült az autója, melyet az orrkúpcsere sem hozott rendbe.
 
"A jobb oldalon vibrációt tapasztaltam, mintha a padlólemez is megsérült volna, és ezért volt gyengébb a teljesítmény, de ennek ellenére keményem nyomtam, hogy legalább lépést tudjak tartani a többiekkel. Az autó úgy tűnik rendben van, lehet, hogy csak velem volt gond.”
 
FormaNet, Varga Viktória

  

Szólj hozzá

f1 formula 1 lewis hamilton ütközés felipe massa indiai nagydí