2011. nov 01.

Jövőre megszűnik a Virgin - A Marussia komoly babérokra tör

írta: FormaNet
Jövőre megszűnik a Virgin - A Marussia komoly babérokra tör

A Formula-1-ben a 2012-es év a névváltozások éve is lesz, mivel a Team Lotus, a Lotus Renault után a Marussia Virgin is bejelentette, hogy a jövő évtől Marussia néven indul, és a névváltoztatásra vonatkozó kérelmet már be is nyújtotta a Formula-1 Bizottságnak.

Úgy tűnik, a különc milliárdos, Richard Branson, a Virgin óriásvállalat tulajdonosa, a Virgin Racig Team alapítója feladta nagyratörő Formula-1-es ambícióit, és inkább a tengerek mélyén nézelődik, vagy éppen a felhők fölül csodálja a földet, átadva helyét és szerepét a Marussia csoportnak. A jelenleg tisztán orosz tulajdonú cég a tavalyi évben szponzorként csatlakozott az alakulathoz, ám idei szerepvállalásuk már jóval több volt mint egyszerű szponzori partnerség.
 
A Marussiát 2007-ben alapította moszkvai központtal Nyikolaj Fomenko a cég  jelenlegi elnöke, két társával,  Andrei Tsheglakovinal, és Jefim Ostrovskinal. A cég az első orosz sportautó gyártó, akik a sportautók prémium kategóriáját célozták meg. Első modelljük, a B1 2008 végén gurult ki a gyártósorról, míg 2010-ben már a B2 modell is piacra került. A rendkívül látványos autók nem egyszerű halandóknak készülnek, figyelembe véve az árukat, amely 100 ezer euró körül van. A cég azóta több modellt is megalkotott, szalonokat nyitott, és a nyugati piacok meghódítására készülnek. Rövidtávú terveik között szerepel egy londoni és egy monacói szalon megnyitása is.
 
 
Ehhez lehet segítségükre a Formula-1, melyhez 2010-ben a Virginnel kötött szponzori megállapodással csatlakoztak, ám 2012-től már saját jogon folytatják a száguldó cirkuszban szereplésüket. Az F1-ben rejlő marketing lehetőségek talán arra ösztönzik majd az orosz tulajdonosokat, hogy kicsit komolyabban vegyék az alapító Branson úri passzióját, ami az egykori Virgin istálló fejlődést is jelentheti, hiszen egy alacsony szinten is csak stagnáló alakulat, hosszú távon nem szolgálná az anyacég érdekeit sem. A McLarennel megkötött technológiai együttműködés lehet az első lépés a kiemelkedés felé.
 
 
Annak ellenére, hogy a Virgin név kikerül az istálló hivatalos nevéből, Branson és cégcsoportja továbbra is támogatja az alakulatot. A Formula-1 Bizottság 26 tagja közül az előzetes tájékozódás alapján 18 fő biztosan támogatja majd a csapat névváltoztatási kérelmét, így jövőre már nevében is a rajtrácson üdvözölheti az F1 közönsége az első orosz istállót.
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
     
Szólj hozzá

f1 forma1 virgin marussia f1 névváltoztatás