2011. nov 10.

Schumacher: Még nem jött el az ideje annak, hogy 2013-ról beszéljünk

írta: FormaNet
Schumacher: Még nem jött el az ideje annak, hogy 2013-ról beszéljünk

A Mercedes GP a mai napon hivatalosan is bejelentette Nico Rosberg szerződéshosszabítását, miközben egy német sportlap, a Sport Bild már azt is tudni vélte, hogy a hétszeres világbajnok Michael Schumacher is hosszabbított csapatával a 2013-as szezonra. A 42 esztendős versenyző azonban Abu Dzabiban cáfolta a híreszteléseket.
 
Nico Rosberg 2013-ig biztosan a Mercedes GP pilótája lesz, csapattársa, Michael Schumacher azonban még szeretne egy kis időt kérni, mielőtt eldönti, hogy 2012 után is folytatja-e F1-es pályafutását.
 
A német Sport Bild a napokban arról írt, hogy valójában a hétszeres bajnok is hosszabbított már csapatával, az Abu Dzabi Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján azonban Schumacher elmondta, szeretne kicsit tisztább képet kapni a jövőbeni kilátásokról, így egyelőre még nem döntött.
 
"Egyes újságírók szerint már döntöttem, de a valóság nem ez, és már többször is mondtam, hogy egyelőre még nem jött el az ideje annak, hogy erről beszéljünk. Kicsit több időre van szükségem, hogy lássam a helyzetemet, és azt, hogy merre haladunk, így szükségem van még néhány benyomásra, hogy tudjam, ez az amit akarok, avagy sem” - jelentette ki Schumacher, aki többek között azt szeretné leginkább megérteni, hogy a fejlődés mértéke milyen ütemben történik csapatánál.

 
"Többről van szó, mint maximalizálni a bennünk rejlő lehetőségeket, amiket eddig elértünk. Ez némi időt vesz igénybe, így az is, hogy az általános teljesítményünkről beszéljünk. Ki kell értékelni, hogy hol állunk most, és mit kell még tennünk, ezután kell átalakítani a dolgokat. Nyilván ezt jobb megtenni előbb, mint utóbb, de meg kell érteni, hogy mi ezt később értük el, mint ahogy azt előzőleg sokan remélték. Mindez még a 2009-es évre vezethető vissza. Ami akkor történt, az egy sikertörténet volt, de arra sem lehet azt mondani, hogy mindez abban az évben indult. Annak is 2-3 éves előzménye volt. Szóval mindennek, és mindkét iránynak van egy átfutási ideje. Most az a lényeg, hogy megtudjuk, vajon a helyes úton vagyunk-e? Vajon a megfelelő intézkedéseket tesszük meg? Azt hiszem igen, de ezt a jövőben bizonyítani is kell.”
 
Schumacher mindemellett azt is elmondta, hogy vannak olyan körülmények, amik visszatarthatják a folytatástól, de egyelőre még túlságosan korainak tartja a döntést.  
 
"Végül majd igen, történik valami, a legfontosabb az lesz, hogy mit érzek? Akarom, vagy nem akarom?” - árulta el döntésének befolyásoló tényezőjét a német. "Ez olyasmi, ami a jövőben fog kiderülni, és nem most.”

  

FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

f1 schumacher forma1 formula1 nico rosberg abu dzabi nagydíj mercedes:gp