2011. nov 15.

Egyre valószínűbb, hogy a Renault (Lotus) Kubica nélkül kezdi a 2012-es szezont

írta: FormaNet
Egyre valószínűbb, hogy a Renault (Lotus) Kubica nélkül kezdi a 2012-es szezont

A szezon utolsó futama előtt még néhány csapatnál nem dőlt el a jövő évi versenyzőpáros sorsa, így várhatóan az elkövetkező hetekben némi mozgolódást tapasztalhatunk majd a pilótapiacon. A Williamsnél Rubens Barrichello jövője bizonytalan, és a találgatások továbbra is Kimi Räikkönen érkezését prognosztizálják. A Force India csapatfőnöke sem döntötte még el, hogy kivel folytatják 2012-ben a versenyzést. A Renault (jövőre már Lotus) azonban úgy tűnik (legalább is egyelőre), nem vár tovább Robert Kubicára, és a kiváló lengyel pilóta nélkül kezdik el a következő szezont.

 
Az istálló csapatfőnöke, Eric Boullier az Abu Dzabi Nagydíj hétvégéjén arról beszélt, hogy az eredeti októberi határidő már régen lejárt, és a lengyel pilótával igen csak akadozik a kommunikáció. Az alakulatnál attól tartanak, hogy Robert a közeljövőben nem lesz képes visszatérni versenyzőként a Formula-1-be.
 
"Türelmes vagyok, mivel erkölcsileg elkötelezett vagyok felé, hiszen ő nagyon fontos a számunkra. Ha sikerül olyan helyzetet találni számára, hogy akár a szezon közben is visszatérhessen, akkor megpróbáljuk így visszahozni, de többet nem tehetünk. Ha ő nem hajlandó senkivel sem beszélni, akkor én mit is mondhatnék. Október lett volna számára a döntő pillanat, de sajnos nem hiszem, hogy készen állna” -nyilatkozta Boullier Abu Dzabiban
 
Rober Kubica szerződése idén karácsonykor lejár, de az istálló a többi pilótára tekintettel, és természetesen a csapat érdekeit szem előtt tartva, nem várhat tovább, hiszen a folytonos bizonytalanság a jövő évi teljesítményt, eredményességet, és csapatszellemet is jelentősen befolyásolja.
 
"Nagyon jól tudjuk, hogy Robert gyógyulását nem köthetjük határidőhöz, és fontos, hogy folyamatosan nyomon kövessük (a felépülést) és  kommunikáljunk vele. Természetesen szeretnénk ha visszatérne, még az is lehet, hogy szezon közben. Miért is ne?”
 
 
A jövőre már Lotusként felsorakozó csapat tehát ismét nem egy stabil pilótapárossal kezd neki a következő szezonnak. Egyik lehetséges felállás Petrov-Grosjean kettős lehet, nem véletlen kapott lehetőséget a pénteki szabadedzésen a GP2 idei bajnoka. Boullier ugyan dicsérte Grosjean teljesítményét, de konkrétumokat továbbra sem mondott arról, hogy ő lehet-e Petrov csapattársa a következő szezonban.
"Talán. Szerepel a terveink között, ő lehet az egyik lehetőség"-fogalmazott Boullier.
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
Szólj hozzá

f1 lotus renault forma1 robert kubica eric boullier romain grosjean f1 2012 es szezon