2011. nov 19.

A Renault elismerte, kipufogórendszerük merész, de bukott ötletnek bizonyult

írta: FormaNet
A Renault elismerte, kipufogórendszerük merész, de bukott ötletnek bizonyult

A Renault technikai igazgatója, James Allison elismerte, hogy az előre kivezetett kipufogó rendszer sikertelen kísérletnek bizonyult.
 
A szezon előtt, a téli tesztek folyamán még mindenki a Lotus Renault érdekes megoldását, az elől kivezetett kipufogórendszerét szemlélte, akkor azonban még nem lehetett tudni, hogy a csapat egy mesteri ötlettel, avagy egy haszontalan újítással rukkolt-e elő. A szezon első két futamán megszerzett dobogós eredmények után úgy tűnt, hogy nem egy elvetemült ötlet született meg, ám azóta egyértelműen bebizonyosodott, a rendszer nem hozta meg a várva várt teljesítményjavulást.
 
"Ami azt illeti, ez egy merész, de végül sikertelen kísérletnek bizonyult. Mi voltunk az egyetlen csapat, amely előrevezetett kipufogóval kezdte meg az évet, és nagy reményekkel vágtunk bele, hiszen az előzetes adatok nagyon biztatóak voltak" - emlékezett vissza a téli felkészülésre James Allison, technikai igazgató, majd elismerte, hogy az első tesztek után ez az optimizmus kissé alábbhagyott.
 

"Már az első teszteken világossá vált, hogy nincs akkora leszorítóerő, mint arra előzetesen számítottunk. A szezon további része mindenki számára nehéz volt Enstone-ban. A rendszert, amely ígéretesen indult, és amit szinte lehetetlen lett volna lemásolni nagyon nehézkesen lehetett tovább fejleszteni, illetve a lassú kanyarokban nagyon megmutatkoztak alapvető gyengeségei. A 2012-es szezont az új kipufogószabályokkal, és tiszta lappal kezdjük majd.” 

 

FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

f1 renault formula 1 james allison előre vezetett kipufogó