2011. nov 22.

Szimulátor: A FormaNet Racing Team dupla sikere Valenciában (Videó)

írta: FormaNet
Szimulátor: A FormaNet Racing Team dupla sikere Valenciában (Videó)

A FormaNet szimulátoros csapata Báldi Gergőnek köszönhetően mindkét versenyét megnyerte a GPHungary liga túraautó bajnokságának  valenciai fordulóján. Gergő csapattársa, Miskolczi Norbert éppen csak lecsúszott a dobogóról, és végül mindkét futamot pontszerző helyen zárta. 

A WTCC bajnokság mezőnye a Valenciai Nagydíjat is maga mögött hagyta, ahol Báldi Gergő, a FormaNet Magazin versenyzője mindkét versenyt megnyerte, így már a harmadik győzelménél tart. Csapattársa, Miskolczi Norbi az első versenyen nagy csatákat vívott a dobogóért, ám az utolsó körben ütközött az őt üldöző Radványi Zoltánnal, és végül be kellett érnie az ötödik hellyel.

Az elmúlt futamot kihagyó Kerekes Kornél mindkét futamot másodikként zárta, ezzel az eredménnyel ismét átvette a vezetést a bajnoki tabellán.

Összefoglaló videó a versenyről:
 

 
Báldi Gergő (1. futam:1.hely; 2. futam:1. hely)
"A németországi megmérettetés után, itt valenciában is sikerült megszereznem a pole-t az első versenyre. A rajtom jól sikerült, próbáltam odafigyelni, és kicsit segíteni csapattársamnak, Miskolczi Norbinak, aki mellőlem indult, de sajnos láttam, hogy megcsúszott. Ezután a futam elején megpróbáltam spórolni a gumikkal, majd fokozatosan megléptem üldözőim elől. A második futam fordított rajtrácsán a nyolcadik helyről indulhattam, és már a rajtnál három helyet léptem előre. Néhány körön keresztül nagyszerű csatákat vívtam a riválisokkal, végül a negyedik-ötödik körben sikerült megelőznöm az élen autózó Kerekes Kornélt, ezt követően pedig mindvégig megőriztem vezető pozíciómat.”
 
Miskolczi Norbert  (1. futam: 5hely; 2. futam: 6 hely)
"Az első versenyre megszereztük az első két helyet, amit szerettünk volna mindvégig megőrizni, de sajnos az első kanyart elrontottam, kisodródtam a kavicságyba, ahonnan köztudott, hogy szinte lehetetlen visszaevickélni. Valahogy mégis sikerült visszatérnem a pályára, és a negyedik helyen folytattam a versenyt, de az autóm a kicsúszást követően már nem volt száz százalékos. A harmadik helyig tudtam felzárkózni, és egy ideig úgy tűnt, a kocsi is rendbe jött, de az utolsó körökben ismét előjöttek a problémák, olyannyira, hogy alig bírtam a pályán tartani, ezért a végére még két pozíciót veszítettem. Mivel az időmérőt megnyertem, így a fordított rajtrácson a 10. rajtkockából kezdtem meg a második versenyt. A rajt után belekeveredtem egy hatalmas lökdösődésbe, aminek következtében egészen a 15. helyre estem vissza. Innen kezdtem meg a felzárkózást, és ha még egy fél körig tart a verseny, akkor az ötödik hely is meglett volna. A valenciai pálya nem tartozik a kedvenceim közé, remélem, hogy a következő verseny Szuzukában jobban sikerül majd.”
 

 

Szólj hozzá

szimulátor wtcc formanet racing team gphungary league