2011. nov 23.

Hivatalos: A Lotus Renault Kubica nélkül kezdi meg a 2012-es szezont

írta: FormaNet
Hivatalos: A Lotus Renault Kubica nélkül kezdi meg a 2012-es szezont

Szerdán délelőtt a Lotus Renault hivatalos közleményben tudatta, Robert Kubica biztosan nem tudja megkezdeni a 2012-es szezont.
 
A Renault már hetek óta készül arra az eshetőségre, hogy Robert Kubica nem lesz képes visszatérni a király-kategória mezőnyébe. A hosszú, várakozásokkal és bizonytalanságokkal teli időszak végére most pont került, ugyanis a csapat honlapján hivatalos közleményben tudatta Robert bejelentését, mely szerint egyelőre nem áll készen a versenyzésre.
 
"Robert Kubica a mai napon tájékoztatta a Lotus Renault GP-t arról, hogy intenzív rehabilitációs programja ellenére továbbra is korainak érzi, hogy elkötelezze magát a 2012-es szezonra. Robert felépülésének üteme továbbra is lenyűgöző. Segítség nélkül tud járni, és szabadon mozgatja karjait, beleértve a könyökét is, ugyanakkor úgy érzi, több időre van szüksége ahhoz, hogy száz százalékosan visszanyerje fizikai erőnlétét. A Lotus Renault GP továbbra is elkötelezi magát amellett, hogy amennyire csak lehetséges, segítse Robert visszatérését. Az autó és a szükséges személyzet bármikor készen áll egy tesztre. Természetesen Robert 2012-ben is a családunk tagja marad, és már megkezdődtek a tárgyalások a szerződéshosszabbításról, amely a következő idényre szól. Bár nagyon csalódottak vagyunk a hír hallatán, de hozzálátunk a lehetőségeink értékeléséhez, hogy a téli teszteken a lehető legalkalmasabb versenyző vezethesse az autót. A Lotus Renault GP minden tagja szeretne még egyszer mihamarabbi felépülést kívánni Robertnek” – állt a csapat hivatalos közleményében, melyben ezt követően Robert Kubica és Eric Boullier csapatfőnök is sajnálatát fejezte ki.
 
Robert Kubica: Annak ellenére, hogy az elmúlt hetekben nagyon-nagyon keményen dolgoztam, arra a következtetésre jutottam, hogy egészen biztosan nem állok még készen a 2012-es szezonra. Ekkor felhívtam és tájékoztattam a csapatot a helyzetről. Ez egy nehéz, de a legésszerűbb döntés volt. Jól tudom, hogy a csapatnak már a következő évre kell készülnie, így nem lett volna helyes dolog tovább kitolni a határidőket. A felépülésem folyamata továbbra is nagyon biztató, sőt az orvosaim szerint lenyűgöző. De több időre van szükségem ahhoz, hogy száz százalékosnak érezzem magam, mielőtt bármiféle kötelezettséget vállalok. Sajnálom, hogy az utóbbi időkben kevés hírt közöltem magamról, és köszönöm a médiában dolgozó barátaim megértését, akik elfogadták, hogy számomra ez volt a legjobb módja annak, hogy életem legnehezebb szakaszát kezelni tudjam.
 
Eric Boullier: Természetesen az egész csapat csalódott, mert mindenki nagyon bízott abban, hogy Robert jövőre ott lesz az Ausztrál Nagydíj rajtrácsán. Ennek ellenére egy nagyon érett döntést hozott, szem előtt tarva a Lotus Renault GP érdekeit. Mint csapat és család, továbbra is száz százalékban mellette állunk, és mindenben segítjük, amiben csak tudjuk. Akár egy szimulátor, akár egy együléses autó, vagy egy F1-es autó, bármelyik készen áll a fogadására. Addig is néhány versenyzővel megkezdjük a tárgyalásokat, hogy a legrövidebb időn belül véglegesíteni tudjuk jövő évi pilótafelállásunkat. Közben Robert továbbra is lépésről-lépésre halad a felépülés útján, és amint úgyérzi, hogy eljött a megfelelő pillanat, visszaül a versenyautóba. A csapatunk 520 tagja nevében is kívánok minél hamarabbi felépülést neki.

  

FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

f1 2012 formula 1 robert kubica visszatérés lotus renault