2011. nov 25.

Hamilton a két Red Bull előtt zárta a második edzés Interlagosban

írta: FormaNet
Hamilton a két Red Bull előtt zárta a második edzés Interlagosban

Az idei szezon utolsó pénteki szabadedzésén Lewis Hamilton bő másfél tizedmásodperccel volt gyorsabb Sebastian Vettelnél és Mark Webbernél.
 
 
Tökéletes időjárási körülmények között kezdődött a szezon utolsó pénteki edzése, ahol szokás szerint már mindenki sokkal szorgalmasabb volt, és percek alatt hiánytalan lett a tabella.
A nagyok már szinte első nekifutásra megközelítették Mark Webber délelőtti legjobbját, közülük az első komolyabb időt (1:13.852) Lewis Hamilton futotta meg, aki a másfél óra alatt többnyire nem is tágított a tabella éléről.
 
Fernando Alonso a délelőtti motorprobléma után gond nélkül meg tudta kezdeni a második gyakorlást egy újabb (használt) erőforrással.
 
Félidőben Michael Schumacher az opciós abroncsokon 1:13.723 másodperces körével rövid időre átvette a vezetést, de a lágy Pirelliken Hamilton jócskán túlszárnyalta, és 1:13.392 másodperccel ismét az élen állt. Mivel ezután már leginkább hosszabb etapok következtek, így ez a köridő maradt a nap legjobbja. 

Vettel 0.167 másodperces hátrányban a második lett, megelőzve a délelőtt még gyorsabb csapattársat Mark Webbert, míg Fernando Alonso a negyedik helyre elegendő időt tudta kiautózni Ferrarijából.
 
Michael Schumacher most kicsit bezavart a szokásos hatos sorrendbe, és megelőzve Felipe Massát és Jenson Buttont, az ötödik helyen végzett, míg kollégája, Nico Rosberg Button mögött a nyolcadik lett. 
A délelőtti szabadedzéshez hasonlóan a középmezőnyből most is a Force India versenyzői bizonyultak a legjobbnak, Adrian Sutil és Paul di Resta sorrendben.
A 10. helyen záró Di Resta már közel másfél másodpercet kapott Hamiltontól. 
 
Az első tíz helyezett után szépen összerendeződtek a csapatok párosai, és Renault, Sauber, Toro Rosso, Williams és Lotus, Virgin és Hispania sorrend alakult ki.
 
Délután mindössze egy versenyzőnek, Sergio Pereznek akadtak komolyabb problémái, de a sauberesnek is csak 10 perccel az edzése, miután váltóhiba miatt megállt a célegyenesre vezető kanyarban.
 


 

Második szabadedzés eredménye

 FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá