2011. nov 28.

Hivatalos: Jövőre Charles Pic lesz Timo Glock csapattársa a Virginnél

írta: FormaNet
Hivatalos: Jövőre Charles Pic lesz Timo Glock csapattársa a Virginnél

A Marussia Virgin Racing vasárnap hivatalosan is megerősítette, hogy 2012-ben Charles Pic váltja Jerome d’Ambrosiót.
 
 
A jövőre már Marussia néven induló csapat Timo Glock és a GP2-ből érkező Charles Pic versenyzőpárossal vág neki a következő szezonnak.
A 21 esztendős francia pilóta Abu Dzabiban egy napot már tesztelhette a Virgin autóját, és elmondta, nagyon kényelmesen érezte magát a csapatnál, és természetesen rendkívül boldog az előtte álló lehetőség miatt.
 
"Nagyon boldog vagyok, hogy a Marussia Virgin csapatával felkerülhetek a Formula-1-be. Versenyzőként mindig azt érezzük, hogy készen állunk a következő lehetőségre, de a múlt heti teszt Abu Dzabiban kemény próbatétel volt. A csapat fantasztikus lehetőséget biztosított számomra, hogy új dolgokat tanuljak, de azt is tudtam, hogy le kell nyűgöznöm őket, és me kell mutatnom, készen állok arra, hogy megfelelő munkát végezzek. A tesztet követően elégedett voltam a teljesítményemmel, és természetesen a csapat is az volt, úgyhogy ez egy nagyon jó kezdet, de valóban csak a kezdet, mert jól tudom, nagyon kemény munka áll még előttem, hogy bizonyítsam, kiérdemeltem ezt a lehetőséget. Nagyon kedvelem a csapatot, kényelmesen éreztem magam a teszteken, és remekül tudtunk együtt dolgozni. Fejlődni akarnak, és látom, hogy nagyon elszántak ennek érdekében, ezért nagyon különleges dolog, hogy ennek én is részese lehetek. Alig várom, hogy télen minden területen keményen dolgozhassak azért, hogy bebizonyítsam, készen állok az első tesztekre, és az első nagydíjamra.”
 

 
A Virgin csapatfőnöke, John Booth üdvözölte az alakulat új „szerzeményét”, aki már nem is annyira új, hiszen Booth elárulta, hogy az elmúlt néhány évben figyelemmel kísérték a francia tehetség fejlődését.
 
"Nagyon örülünk annak, hogy Charles lesz Timo Glock csapattársa 2012-ben. Természetesen odafigyelünk a junior formulákra, és Charles egyértelműen olyan versenyző, akinek munkáját már néhány éve szorosan figyelemmel kísérjük. Az igazi megmérettetés azonban a fiatal pilóták tesztjén volt, ahol valóban megmutatta a benne rejlő potenciált. Ez volt az első alkalom, hogy Formula-1-es autót vezethetett, ami meglehetősen ijesztő is lehetett volna számára, ám Charles megmutatta, hogy rendkívül koncentrált, tudta mit kell tennie, és teljes mértékben felnőtt a feladathoz. Minden területen folyamatosan fejlődött, de a versenyszimulációs munkája különösen figyelemreméltó volt. Hamarosan megkezdődnek a téli tesztek, így viszonylag rövid idő áll a rendelkezésére, hogy megszokja a dolgokat, de Charles egy rendívül elszánt fiatal srác, és az utolsó héten nagyon jól megtalálta a közös hangot a csapattal. Fiatalsága ellenére egy nagyon érett személyiség, úgyhogy kétségem sincs afelől, hogy a tél folyamán nagyon keményen fog dolgozni annak érdekében, hogy jól sikerüljön a debütáló idénye."
 
 
FormaNet, Varga Viktória

  

Szólj hozzá

f1 formula 1 marussia virgin charles pic