2011. dec 04.

Race of Champions - Nemzetek Kupája, ahogy az objektív látta

írta: FormaNet
Race of Champions - Nemzetek Kupája, ahogy az objektív látta

Zsinórban ötödjére nyerte meg Sebastian Vettel és Michael Schumacher nevével fémjelzett német csapat a Racfe of Champions Nemzetek Kupájáért zajló küzdelmet szombaton este, a düsseldorfi ESPRIT arénában.

Michael Schumacher és Sebastian Vettel 2007 óta verhetetlen párost alakít a Race of Champions nemzetek között zajló eseményén. A kieséses rendszerben történő viadalon az „A” csoportból a skandináv csapat, Tom Kristensen és Juho Hänninen menetelt a döntőig, hiszen a nyolcszoros Le Mans 24 órás győztess az elődöntőben az Audi R8-cal könnyedén verte a francia csapatban versenyző Romain Grosjeant, míg Hänninen a Volswagnnel ejtette ki Sebastien Ogiert, ezzel 2:0, vagyis sima továbbjutás volt. 
Az „A” csoportból az USA, valamint a másik német alakulat, a SAT1 búcsúzott legkorábban.

Schumiéknak a „B” csoportban már nem volt ennyire könnyű dolguk, és (ahogyan azt a tavaly-tavalyelőtti év után már sejteni lehetett) legnagyobb csatájukat inkább saját csoportjukban, a britekkel kellett megvívniuk. 
A szláv csapat, valamint a David Coulthard és a tavaly Bajnokok Tornája győztes, győztese Filipe Albuquerque összeállításában nevező „All Start” csapat búcsúzni kényszerült, míg a britek, (Jenson Button és Andy Priaulx) a csoportkörökből öt győzelemmel és egy vereséggel jutottak tovább az elődöntőbe. Ez utóbbit Button szenvedte el Schumacherrel ellen a Race Carral. A német csapat ezzel szemben csak 4 győzelemmel dicsekedhetett, vagyis ekkor még a briteknek állt a zászló, és az eredmény izgalmas elődöntőt vetített előre. 

Ebben a fordulóban Button visszavágott Schumachernek, ám Vettel a KTM X-bow-val nagy előnnyel diadalmaskodott Andy Priaulx felett, így a döntőbe jutásért az újdonsült kétszeres világbajnok, a McLaren versenyzőjével mérkőzött meg. Buttonnak nem csak a király-kategóriában, de Düsseldorfban sem sikerült felülkerekednie a 24 esztendős német bajnokon, és bár kemény csatának indult, ám a brit nagy igyekezetében megcsúszott a KTM-mel, ezzel pedig a németeknek ajándékozta a győzelmet. 

Évek óta izgalmas brit-német döntő helyett ezúttal egy könnyed menetet láthatott a tomboló közönség. A hibátlanul szerepelő Kristensen a nap folyamán csak a döntőben kapott ki, és éppen Schumachertől, majd a ROC buggy-val Vettel is magabiztosan nyerte meg saját csatáját a még újoncnak számító és hibázó Hänninennel szemben.

A képre kattintva megnézheted a helyszínen tegnap készült fotóinkat (a képek nagyíthatóak)

Szöveg és fotó: FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

motorsport roc düsseldorf nemzetek kupája race of champions espirit aréna