2011. dec 07.

Tovább szakad a FOTA, a Sauber is kilép a szövetségből

írta: FormaNet
Tovább szakad a FOTA, a Sauber is kilép a szövetségből

A Ferrari és a Red Bull után, szerdán a Sauber F1 Team is bejelentette, kilép a csapatok szövetségéből.

A Sauber szóvivője szerdán megerősítette, hogy az alakulat kilép a FOTA-ból, és a döntést azzal indokolta, hogy a tagok a közös érdekekkel szemben, csak a saját, privát érdekeiket tartják szem előtt.
 
Következő kilépő a Toro Rosso lehet, és bár a csapat ezt még hivatalosan  nem erősítette meg, de már nem küldött képviselőt a FOTA kedden megtartott londoni ülésére.
Az olasz istálló ugyan nem magyarázta a hiányzás okát, de elég valószínű, hogy a nagy testvér, Red Bull Racing álláspontját képviseli.
 
A FOTA megmaradt tagjai (McLaren, Renault, Mercedes GP, Williams, Force India, Lotus és Virgin) a keddi találkozón a testület jövőjét, a további együttműködést vitatták meg, a szövetség szóvivője azonban nem kívánt nyilatkozni a megbeszélések részleteiről, és kimeneteléről.
 
Jól értesült forrásból az Autosport tudni véli, hogy a kilépő csapatok két hónapig még hivatalosan tagjai a szövetségnek, amely jelenleg megpróbálja meggyőzni az alakulatokat, hogy vizsgálják felül döntésüket. Ilyen lépés lehet a forráscsökkentésről szóló megállapodás felülvizsgálata, és konszenzusos rendezése, ami az elmúlt hónapokban komoly vitákat váltott ki, bizalmatlanságot szült, és ami ez által a fent említett csapatok kilépéséhez vezetett.
 
 
Az elmúlt héten a Formula-1 négy nagy csapata, a McLaren, a Red Bull, a Ferrari és a Mercedes külön megbeszélést folytatott a költségkorlátozásról szóló egyezményről, az RRA-ról, és annak átlátható ellenőrzéséről, ami olyan irányba mozdulhat el, hogy FOTA-n kívüli szervezet ellenőrizheti annak betartását.
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
Szólj hozzá

f1 forma1 sauber fota rra f1 költségcsökkentés