2011. dec 13.

A Group Lotus és a Genii Capital együttműködése túlmutat a marketing célokon

írta: FormaNet
A Group Lotus és a Genii Capital együttműködése túlmutat a marketing célokon

A Group Lotus elkötelezettsége a Formula-1 felé senki számára sem lehet kétséges, a cég már eddig is bizonyította, hogy számukra a száguldó cirkuszban való részvétel túlmutat a hatalmas marketing lehetőségeken. A bizonyítékok teljesen nyilvánvalóak.

Jövő évtől az eddig Lotus Renault néven futó istálló egyedüli névadója a maláj cég lesz, visszahozták az F1-be a világ egyik legjobb pilótáját, Kimi Räikkönent, mellé pedig leszerződtették a GP2 idei bajnokát, Romain Grosjeant. A merész döntésekkel a Lotus márkanév építésének egy új szakasza kezdődött meg a Formula-1-ben. A célok nagyra törőek, az alakulat a topcsapatok között szeretne versenyezni. Így véli ezt a cég vezérigazgatója, Dany Bahar is.
 
"Ezzel megmutattuk elkötelezettségünket, és megmutattuk azt is, hogy megértettük, mit kell tennünk” – nyilatkozta Bahar hétfőn Londonban, a média számára rendezett ebéd során.
 
Bahar a pilótapáros választásról is beszélt, és elárulta, hogy a partnerség két kulcsemberével (Gerard Lopez és Eric Lux) számos elemzést elvégeztek, a választásánál pedig nem csak a pénz döntött.
 
"Közösen elemeztük a helyzetet, és lehet, hogy Vitalij kereskedelmi szempontból talán jobb döntés lehetett volna, mi mégis tiszta lappal akarunk kezdeni. Lehetséges, hogy így nehezebb lesz kissé a szponzori rendszer új kialakítása, de vállaljuk a kihívásokat. És emeljük a pénzt is, ha erre szükség lesz.”
 
Bahar úgy véli, egy igen nehéz 2011-es szezonon van túl az istálló, amikor is a kezdeti sikerek után igen hamar lemaradt az alakulat az élcsapatoktól, éppen ezért nagy átszervezésekre, és egy egészen más szellemiségre van szükség a folytatáshoz.
 
Az Autosport azon kérdésére, hogy mennyire érezte szükségét a merész döntéseknek, Bahar így válaszolt: "Azt gondolom, szükség volt ezekre, és további döntésekre is szükség lesz. Az elmúlt szezon teljesítménye miatt senki sem volt igazán boldog, különösen a fejlesztések miatt, éppen ezért minden részvényes és partner érdeke, hogy a lehető legjobb rendszerrel folytassuk a továbbiakban.”
 
Bahar arról is beszélt, hogy mindenben támogatja a jelenlegi csapatfőnököt, Eric Boullier-t, és  maximálisan elismeri eddigi munkáját. Ez válasz volt azokra a felröppen találgatásokra, melyek szerint Boullier helyét az egykori F1-es pilóta, Gerhard Berger veheti át az alakulatnál.
 
"Eric feladata nem egyszerű. Ez hasonló, mint a fociedzőké, akiket egy-egy rossz év után mindenki kritizál. Őt most kritizálják, és nem ez lesz az utolsó alkalom, hogy kritika éri, de az a lényeg, hogy mit tud tanulni belőle, sikerül-e megtalálnia azokat a területeket, ahol erősíteni kell. És eddig sikerült. Van egy határozott terve a jövőre nézve, és bízunk abban, hogy tökéletesen tudja majd irányítani a dolgokat. Semmi okunk ebben kételkedni. Ez együttműködés elsősorban a Genii-vel – Gerard Lopez és Eric Lux - nagyon bíztató, nagyon jó a kapcsolat, és ez a számukra is megfelelő.”
 
A Group Lotus nemrégiben újabb, négy évre szóló együttműködési megállapodást kötött az anyacéggel, a Protonnal, és bízik abban, hogy az idei névhasználati botrány lezárása marketing szempontból is hasznosabb lesz.
 
 
A jövő tervei között szerepel a Group Lotus és a Genii közötti mind szorosabb együttműködés is. Előfordulhat, hogy az autógyártó cég vásárolja fel a csapatot, de az sem kizárt, hogy a Genii szerez részesedést a Lotusnál. Ezek a jövő lehetőségei.
 
"Sokat beszélgettünk már az elejétől kezdve erről. Mindkettőnknek van elképzelése, és mi mindketten igyekszünk azt követni. Most nem tudok többet mondani arról, hogy mi fog történni, amit tudok az az, hogy nem dolgozunk egymás ellen a találgatások ellenére sem, melyek szerint egyikünk szeretné a másikat felvásárolni” – nyilatkozta a Group Lotus vezére a jelen és a jövőbeli elképzelésekről.
 
Szöveg: FormaNet Varga Viktória
            

 

 

Szólj hozzá

f1 lotus forma1 kimi raikkönen eric boullier genii capital group lotus romain grosjean dany bahar