2011. dec 14.

A Caterham F1 Team bemutatta új logóját

írta: FormaNet
A Caterham F1 Team bemutatta új logóját

A mai naptól végleg lezárult a Team Lotus korszak, miután a csapat bemutatta új nevével, a Caterham F1 Teammel fémjelzett logóját.

Tony Fernandes alakulata jövőre harmadik idényét kezdi meg a király-kategóriában, és mindeközben a csapat immár harmadik névváltoztatáson ment keresztül.
2010-ben Lotus Racingként debütált a szériában, majd tavaly Team Lotus néven kezdte meg a szezont. A Lotus név körüli hosszadalmas huzavona ugyan megnyugtatóan zárult a brit-maláj kiscsapat számára, ám közben Fernandes felvásárolta a Caterham Cars brit céget, és végül úgy határozott, alakulata jövőre a Caterham névvel folytatja a versenyzést.
 
A csapatfőnök hangsúlyozta, az új név egy új korszak kezdetét jelenti az istálló történetében. 
 
"A végtelenségig küzdöttem volna a Team Lotus névért, ha úgy éreztem volna, hogy az a helyes út, de jobbnak láttam lezárni a múltat, abszolút tiszta lappal indulni, és ehhez a Caterham egy nagyon jó lehetőséget kínál. Ez a lehető legjobb megoldás ha tovább akarunk lépni – részben azért, mert így minden amit teszünk a teljes ellenőrzésünk alatt marad, és nyilván azért mert egy közúti autókat gyártó cég számára is úgy van értelme a versenyzésnek, ha az a sajátja. A közúti gépjárművek üzleti világa mindig is egy olyan ágazat volt, amit szerettem volna felfedezni, így most itt vagyunk. Nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy ez egy komoly üzleti vállalkozás részünkről. Nem csak a nevében lesz Caterham, de a két terület összhangja is nagyon fontos annak érdekében, hogy minden jobban működjön. Célunk természetesen az, hogy bővüljünk és növekedjünk a globális piacon."
 
A Caterham megtartja a zöld-sárga színösszeállítást, míg az immár egyedüli Lotus marad a fekete-arany kombinációnál. Már az is tudható, hogy a Caterham F1 Team jövő évi konstrukciója a CT01 elnevezést kapja. 
 
A csapat hivatalos honlapja: www.caterhamracing.com 
 
 
FormaNet, Varga Viktória
Szólj hozzá

f1 formula 1 caterham f1 racing