2011. dec 14.

Hivatalos: A Toro Rosso mindkét pilótáját lecserélte

írta: FormaNet
Hivatalos: A Toro Rosso mindkét pilótáját lecserélte

A Toro Rosso hivatalosan bejelentette, jövőre Daniel Ricciardo és Jean-Eric Vergne párossal vág neki az idénynek. A hír egyben azt is jelenti, hogy Sebastien Buemi és Jaime Alguersuari ülés nélkül maradt.

A Toro Rosso azt is megerősítette, hogy a döntést a Red Bull vezetőségével együtt hozták meg. Ez lesz az első alkalom a csapat 2006-os debütálása óta, hogy egy teljesen új felállással kezdik meg a szezont.
 
"Örülünk neki, hogy sikerült korán döntés hoznunk a pilótákkal kapcsolatban, mert ez azt jelenti, hogy innentől kezdve minden figyelmünket a 2012-es évre összpontosítjuk” - nyilatkozta a csapatfőnök, Franz Tost.
 
"Az elmúlt két évben Daniel és Jean-Eric már bizonyítottak, és azt várjuk tőlük, hogy a következő évben jelentősen hozzájáruljanak a csapat teljesítményéhez. Daniel előnye, hogy már versenyzett idén, Jean-Eric pedig bebizonyította, hogy lehetséges gyorsan alkalmazkodni a Formula-1-es autó igényeihez. Mivel mostanában már mindketten dolgoztak a csapattal és a mérnökökkel, így ez lehetővé teszi számunkra, hogy már a téli teszteken felvegyék a tempót.”
 
Tost természetesen elmondta, hogy hálával tartozik az előző pilótapárosnak, ugyanakkor hozzátette, hogy a Toro Rossónak kötelessége, hogy az új versenyzőknek is lehetőséget biztosítson. 
"Köszönöm Sebastien Buemi és Jaime Alguersuari három éves kemény munkáját. Mindketten szállítottak néhány kiváló eredményt, ami segített a csapat fejlődésében. Minden jót kívánunk nekik a jövőre nézve. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy 2005-ben azzal a szándékkal alakult meg a Toro Rosso, hogy elsősorban a Red Bull pilótaprogramjának fiataljait segítse. Vagyis hozzátartozik a csapat kultúrájához, hogy időről időre lecseréljük a versenyzőket annak érdekében, hogy kitűzött célunkat teljesítsük.”
 
Daniel Ricciardo: Ez egy óriási dolog számomra, hiszen azóta ezt akartam, mióta tavaly először vezettem a Toro Rossót a pénteki szabadedzésen. Hogy őszinte legyek, még most is ugrándozni tudnék a boldogságtól és az izgalomtól. A 2011-es év második felében sokat tanultam a szakemberektől, akikkel 11 versenyen együtt dolgozhattam, és köszönöm nekik a lehetőséget. Azt kell mondjam, a célom mindig is az volt, hogy a Scuderia Toro Rosso versenyzője legyek, és hatalmas köszönettel tartozom a Red Bullnak ezért a fantasztikus lehetőségért. Alig várom, hogy munkához lássak, és elkezdődjenek a tesztek. 
 
Jean-Eric Vergne jövőre a harmadik francia versenyző lesz a mezőnyben, a Marussia újonca, Charles Pic, valamint a Lotus versenyzője, Romain Grosjean mellett.
 
Jean-Eric Vergne: Először is meg szeretném köszönni a Red Bullnak az eddigi támogatásukat, és elmondani, hogy készen állok a Formula-1 kihívásaira. Nekem már most karácsony van! Miután Abu Dzabiban idén tesztelhettem a Red Bull Racingnél, határozottan éreztem, hogy készen állok a következő lépcsőfokra, még akkor is, ha jól tudom, nagy különbség van egy teszt és a tényleges versenyzés között. Alig várom, hogy igazán munkához lássak a Toro Rossóval, és úgy érzem, hogy a jövő év márciusa, az évadnyitó futam nem jöhet elég hamar.
 
 
FormaNet, Varga Viktória
Szólj hozzá

f1 2012 formula 1 toro rosso sebastien buemi jaime alguersuari daniel ricciardo jean eric vergne